Újra növekedési pályán a bitcoin árfolyama, átlépte az 1000 dolláros lélektani határt

Újra növekedési pályán a bitcoin árfolyama. A múlt hét során a bitcoin árfolyama átlépte a lélektani 1000 dolláros határt és töretlenül halad tovább felfelé.

Előző heti elemzésünk idején még kérdéses volt, hogy vajon sikerül-e a bitcoin árfolyamának átlépnie a 950 dolláros ellenállást. Ellentétes jelzés érkezett a piac felöl, mint amint a technikai elemzés sugallt. Mindennek ellenére az árfolyam könnyedén vette a 950 dolláros akadályt, sőt az 1000 dolláros ellenállást is sikerült áttörnie.

Újra növekedési pályán a bitcoin árfolyama

Az elmúlt hét során igen kedvezően alakult a bitcoin piacon a kereskedés. A bitcoin ára először a 980 dolláros ellenállást törte át egy hosszasabb oldalazás után. A kitörés olyan jól sikerült, hogy az árfolyam átlépte az 1000 dollárt is. Ezzel pedig egy új ajtó nyílt ki a további rövidtávú növekedés előtt, tovább hajtva az emelkedő trendet. Egy bitcoinért már közel 1050 dollárért lehetett hozzájutni szombaton. Magas árfolyam egyelőre kitart, most a kereskedés 1020 dollár körül zajlik.

A kialakult csatornában 980 és 1070 dollár között halad felfelé az árfolyam. Jelenleg ezek a szintek képezik a bitcoin árfolyam ellenállását és támaszát is.

A mozgóátlagok is hasonló képet mutatnak. A rövid és hosszútávú mozgóátlagok egyre inkább távolodnak egymástól, ami közeljövőben szintén támogatja a bitcoin árfolyam emelkedését.

Ismét növekszik a bitcoin árfolyama

Pozitív a hangulat a piacokon

Az amerikai piacon Trump pénteki nyilatkozata több hónapos magaslatra emelte a bankok részvényeit. Az új elnök megreformálná a bankrendszert és megszabadítaná a pénzintézeteket az értelmetlen szabályozásoktól. Ez akár még pozitívan is elsülhet a bitcoin piacát tekint. Ugyanis, ha több profit marad a Wall Streeten lehetőség nyílik olyan kockázatosabb eszközökbe fektetni, mint ami például a bitcoin is.

Ez idő alatt Kínából vegyes hangulatú hírek érkeznek. A központi bank nem adott ki további intézkedéseket a kriptopénzek kereskedése terén. A csend ez esetben pozitív hangulatot okozott a bitcoin kereskedők között is, hiszen a bitcoin jüanban kifejezett ára is szépen növekszik az utóbbi napokban.

A héten különösebb makrogazdasági adat nem várható, a világ inkább Trump következő lépését várja ami kihathat a pénzpiacokra. Ha megindul a kockázatkerülési hajlam, akkor a befektetők inkább a biztonságosabb eszközök felé terelhetik a pénzüket a bitcoin helyett. Figyelembe véve azonban a fenti piaci hangulatot a bitcoin jó úton halad ahhoz, hogy lassan már az 1100 dolláros szinttel kacsintgasson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük