Kiyosaki szerint a pénzügyi mennyországba vezető út Bitcoinnal van kikövezve

Robert Kiyosaki, a pénzügyi bibliaként elhíresült Gazdag papa, szegény papa könyv szerzője, újfent a digitális eszközök mellett korteskedik, a fiat valutákkal szemben. Elmondása szerint a kialakult gazdasági helyzetben egyedül a kriptovaluták szolgálhatnak mentsvárul az emberek számára. Emellett úgy véli, hogy az Amerikai Egyesült Államok pénzügyi intézményei felelősek a dollár tönkretételéért. Komoly vádak ezek, azonban az író teljes mellszélességgel kiáll véleménye mellett.

Az írói karrierje mellett üzletemberként tevékenykedő Kiyosaki hosszú évek óta a BTC egyik legnagyobb híve és a széleskörű kriptovaluta adaptáció támogatója. Álláspontja szerint a Bitcoin az az eszköz, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy elérje az anyagi függetlenséget. Úgy fogalmazott, hogy a kriptók zászlóshajója jelenti „az ösvényt, amelyre rálépve eljuthatunk a pénzügyi mennyországba”.

A 74 éves Robert Kiyosaki a Twitter felületén adott hangot meglátásainak s ösztönözte 1.8 millió követőből álló rajongótáborát a beruházásra. A Bitcoin mellett az aranyat és az ezüstöt is kiemelte, mint kimagasló befektetési formát.

2021 augusztusában aképp jövendölt, hogy az elkövetkezendőkben a BTC lekörözi majd a két nemesfémet, a dollár pedig a nyomába se fog majd érni.

Február 2-án publikált tweetjében Kiyosaki azt írta, hogy „számtalan út vezet a pénzügyi mennyország felé, azonban a pénzügyi pokol irányába még több. Az amerikai központi bank és az államkincstár szánt szándékkal teszi tönkre a dollárt. Ezáltal rengeteg tájékozatlan takarékos embert taszítanak a financiális pokolba. Válasszák inkább a mennyországot! Vásároljanak aranyat, ezüstöt és Bitcoint!

Kiyosaki Bitcoin amerikai dollár

Kiyosaki állításai valósak vagy csupán az amerikai kormány lejáratása a célja?

Az arany és a BTC is mentőövként szolgál az utóbbi időben elharapózó infláció ellen, amely tavaly decemberben már elérte a 7%-ot Amerikában. Évtizedek óta ez a legmagasabb érték, amelyet az árszínvonal tartós emelkedése elért. Erre reagálva az amerikai jegybank az infláció megfékezése érdekében bejelentette, hogy fokozatosan megemeli a kamatlábakat.

Való igaz, hogy a dollár mélyponton van, viszont tényleg hihetünk Kiyosaki jóslataiban? A téma rendkívül megosztó, ezért is fontos, hogy ne vegyük készpénznek mindazt, amit egy közéleti figura hirdet és inkább fenntartással fogadjuk azt.