Robert Kiyosaki szerint a Bitcoin túlszárnyalhatja az aranyat, az ezüstöt és még a dollárt is

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Robert Kiyosaki, Gazdag papa, szegény papa sikerkönyv szerzője, újfent a Bitcoin előnyei mellett kardoskodott. A szóban forgó kriptovaluta azon tulajdonságaira hívta fel a figyelmet, amelyek kiemelik azt a többi felhalmozási eszköz közül.

Az arannyal, ezüsttel és a jelenleg az elértéktelenedés szélén álló amerikai dollárral szemben a BTC jelentheti a kiutat a közelgő piaci összeomlás közepette. Viszont azt érdemes mindenekelőtt leszögezni, hogy Kiyosaki egyéni véleménye nem szolgál befektetési útmutatóként. Ebből kifolyólag prognózisait sem kell készpénzként venni teljes mértékben, azonban jó észben tartani meglátásait.

A vállalkozó, aki leginkább a pénzügyi műveltséget terjesztő könyvei alapján ismert, rendszerint a Twittert használja arra, hogy megossza véleményét a nagyközönséggel. Ennek okán nem meglepő, hogy ezúttal is a közösségi platformot használta szócsövéül. Tweetjében azt írta, hogy a Bitcoin „az eddigi legkimagaslóbb értéknövekedését produkálja.”

Emellett azt is hangoztatta, hogy az egyéb értékőrző eszközökkel összehasonlítva a digitális fizetőeszköz bizonyul a legmegbízhatóbb és legkifizetődőbb választásnak. Mind kincsképző, mind tárolási szempontból, illetve még az inflációt is korlátozza.

Bitcoin, az amerikai gazdaság utolsó mentsvára

A BTC árfolyama újra fellendült, míg az aranyé stagnál, a dolláré egyre gyengül, az ezüsté pedig tőzsdei csúcsának mindössze 50%-át éri el.

banner

Az író júniusban kétszer is arról nyilatkozott Twitterén, hogy az idáig tapasztalt legnagyobb pénzügyi krach várható a közeljövőben. Ezenkívül arról is írt, hogy megvárja míg a Bitcoin vételára 24 000 dollárra esik vissza és akkor majd bevásárol a kriptovalutából.

Augusztus elején a kriptovilág kedvenc digitális eszköze újult erőre kapott és sokak örömére elérte a 40 000 dolláros árfolyamot. A tegnapi napon, vagyis augusztus 23-án, pedig átlépte az 50 000 dolláros határt is, amelyre egészen május óta nem volt példa. A májusi emelkedés egyébként a PayPal azon bejelentésének volt köszönhető, miszerint engedélyezi brit ügyfeleinek a kriptó tranzakciókat. Ezáltal felhasználóik könnyűszerrel kiutalhatnak olyan eszközöket fiókjaikból, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin vagy a Bitcoin Cash.

A Fekete csütörtök óta nem folyt be s ki ennyi BTC a tőzsdéken

Tegnap a Santiment piaci analitikával foglalkozó vállalat beszámolója szerint a 2020 március 12-ei Fekete csütörtök óta nem látott mennyiségű Bitcoin cserélt gazdát a centralizált tőzsdéken. Majdnem 845 000 BTC-t küldtek át kriptopénz tőzsdék számára, amely átszámolva körülbelül 42,025,568,000 dollárt jelent. Emellett 825 000 Bitcoint utaltak ki (valószínűleg hidegtárcákra), amely pedig 41,060,415,000 dollárnak felel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.