Kolumbia legnagyobb bankja a Gemini partnere, jövő héttől indulnak a kriptoszolgáltatások

Kolumbia legnagyobb bankja és a Gemini kriptotőzsde partnerségre lépett, már jövő héten indulnak a kriptoszolgáltatások a latin-amerikai országban.

A kolumbiai emberek hamarosan új lehetőséget kapnak arra, hogy kedvenc kriptovalutáikat a bankszámlájuk segítségével ugyanolyan egyszerűen vásárolják meg, mint bármely más terméket.

Az Egyesült Államokban szabályozott Gemini kriptopénzváltó bejelentette, hogy végre minden szükséges lépést megtett ahhoz, hogy a projekt megvalósítási szakaszába lépjen, amely lehetővé teszi a kolumbiaiak számára a Bancolombia számlájukkal kriptovalutákat vásároljanak.

Ez a partnerség nagy jelentőséggel bír a helyi kriptoipar fejlődése szempontjából, mivel a Bancolombia az ország legnagyobb bankja, 2020-ban 275,76 milliárd dolláros teljes vagyonnal és több mint 16 millió felhasználóval rendelkezett.

Bár a partnerség a súrlódásmentes belépést kínálná a kolumbiaiak számára a kriptovilágba, a szolgáltatás egyelőre korlátozott számú felhasználó számára érhető el. Sem a Gemini, sem a Bancolombia nem pontosította, hogy hányan lesznek jogosultak a szolgáltatásra.

A projekt egy évig tart, 2021. december 14-től kezdődően. Ez idő alatt minden jogosult felhasználó a Bancolombia-számláját használva vásárolhat majd Bitcoint (BTC), Etert (ETH), Litecoint (LTC) és Bitcoin Cash-t (BCH).

A Gemini tehát a kriptovalutákkal kapcsolatos folyamatokat kezelné, a Bancolombia pedig minden olyan ügyet, amely bármilyen összegű kolumbiai peso mozgatásával kapcsolatos.

Cynthia Del Pozo, a Gemini stratégiai és vállalati fejlesztési igazgatója egy hivatalos blogbejegyzésben osztotta meg izgatottságát, megjegyezve, hogy a kriptoipar számos latin-amerikai gazdaság bővülését segítheti.

“A kriptó természeténél fogva határok nélküli, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a kriptóhoz való hozzáférést világszerte kiterjesszük az egyének számára. Hiszünk abban, hogy a kriptovaluta fontos szerepet játszhat Latin-Amerika fejlődésében, mivel a blokklánc és az innovatív technológiák iránti érdeklődés egyre jobban terjed a régióban. Miközben folytatjuk küldetésünket, hogy a pénzügyek jövőjét építsük, meghívjuk a kriptóban rejlő lehetőségeket feltáró latin-amerikai intézményeket, hogy keressenek meg minket.”

A kolumbiai szabályozás a startupokat arra ösztönzi, hogy belépjenek a kriptotérbe. A szabályozók jelenleg 9 projektet hagytak jóvá a megvalósításra, azonban csak 2 van operatív fázisban: A Gemini a Bancolombia-val és a Bitpoint tőzsde- és fizetési startup, a MOVii-val. A többi projektben olyan szereplők vesznek részt, mint a Binance, valamint a Bitso és a Buda.com tőzsdék.