25%-os hozammal jön az első Bitcoin alapú szintetikus dollár

A Hermetica nemrég bejelentette, hogy elindítja az első Bitcoin-alapú szintetikus amerikai dollárt, amellyel osztalékot lehet szerezni. A Bitcoin-alapú decentralizált pénzügyek (DeFi) fejlesztések újabb fejezeteként júniusban tervezik elindítani az új szintetikus dollárt, az USDh-t. Ez akár 25%-os hozamot is biztosíthat majd a felhasználóknak.

A Hermetica Labs alapítója, Jakob Schillinger elmondta, hogy az új szintetikus dollár lehetővé teszi a Bitcoin felhasználók számára, hogy úgy keressenek komoly hozamot az amerikai dollárjaikkal, hogy egyébként ki kellene magukat tenniük a Bitcoinhoz nem kapcsolódó termékeknek vagy meg kellene bízniuk a bankrendszerben. Schillinger szerint az USDh kulcsszerepet fog játszani majd a Bitcoin DeFi likviditásának növelésében és lehetővé teszi a kereskedést egy olyan dollárral, amely mögött teljes egészében BTC áll.

Az új BTC alapú szintetikus dollár komoly fordulatot hozhat a Bitcoin DeFi-be

A Hermetica talán kevésbé ismert a kriptoszférában, de komoly szereplője a Bitcoin DeFi világának. A natív Stacks DeFi protokoll célja, hogy DeFi lehetőségeket teremtsen a világ első blokkláncán. Azért van némi versenyhelyzet is a lépésben, hiszen az USDh alig két hónappal azután érkezik, hogy az Ethena elindította az USDe szintetikus dollárt, ami 27,6%-os hozamot ígért a birtokosoknak. Ez akkor azért elég sokakban aggodalmat keltett a blokklánc iránt. Alapvetően azért aggódnak azért sokan az USDe illetve most majd az USDh miatt, mert az USDh által ígért 25%-os éves hozam 5%-kal nagyobb, mint amit az Anchor Protocol kínált a TerraUSD-n nem sokkal azelőtt, hogy a Terra összeomlott 2022 májusában. A Hermetica vezérigazgatója szerint viszont a hozam fenntartható, és határidős finanszírozási kamatokból fedezik. Schillinger szerint a Bitcoin-natív hozam a piac long tőkeáttétel iránti keresletével együtt ingadozik.

A Hermetica 2021 januárjától 2024 márciusáig gyűjtött és tesztelt adatai 11,71%-os átlagos éves hozamot mutatnak. A 2022-es bikapiacon az éves hozam 26,11% volt ezen számítások szerint. Egyre több protokoll igyekszik a Bitcoin köré egyéb felhasználási lehetőségeket és DeFi képességeket felépíteni. Schillinger úgy véli, hogy az Ordinals bevezetése a BTCFi legfontosabb katalizátorai közé tartozott. Schillinger úgy véli, hogy a Bitcoin DeFi a következő 5 évben eléri, sőt túlszárnyalja az Ethereum DeFi méretét. Már most is látunk olyan hónapokat, amikor az Ordinals kereskedési volumene nagyobb, mint az Ethereum és a Solana NFT-k volumene együttvéve.