Terjed a Bitcoin DeFi, már a Lightning csatornákon zárolt BTC mennyiséget is veri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy nemrégiben indult decentralizált váltó (DEX), a Sovryn térnyerésének köszönhetően a mögöttes RSK blokklánc platform által zárolt bitcoinok mennyisége meghaladta az 1400-at (23 Mrd HUF), ami már több, mint a Bitcoin Lightning csatornákban zárolt BTC. Az RSK blokklánc egy a Bitcoin blokkláncához kötött második rétegű megoldás, amely nagyban hasonlít az Ethereum DeFi megoldásaira, csak épp a Bitcoin blokkláncot használja horgonynak, biztosítéknak az okosszerződések futtatásához.

Az RSK-n eddig több mint 259,000 okosszerződés tranzakciót rögzítettek és közel 50,000 aktív felhasználója van. Amellett, hogy zárolt BTC mennyiségben sikerült beelőznie a Bitcoin kiskereskedelmi adaptációját elősegítő Lightning-ot, mellette egy egyértelmű bizonyíték rá, hogy a Bitcoin alapú DeFi megoldásokra is magas az igény.

A DeFi-k túlnyomó többsége az Ethereum hálózaton fut, persze mellette van a Cardano-nak, a Binance-nak, EOS-nak és például a TRON-nak is okosszerződés funkcionalitása, de ezek közelébe se érnek az Ethereum által generált volumeneknek. Ennek ellenére van még tér a diverzifikációra, mit sem bizonyít jobban az RSK natív Sovryn sikere.

Az RSK előnye, hogy szinte instant utalásokat és körülbelül 100 tranzakció/másodperc sebességet kínál, ami önmagában még nem nagy szám, csakhogy ezen kapacitás elérését a világ legnagyobb elosztott számítási kapacitásával bíró Bitcoin hálózat segítségével teszi lehetővé.

A Sovryn (natív tokene a SOV) 2021. április 13-án indult és mint decentralizált váltó (DEX) natív, nem-letétkezelő (te privát kulcsod, te coinod) bitcoin kereskedést és hitelezést kínál, amihez a kockázatvállalóknak short pozíciónyitás lehetősége és 5x tőkeáttétel is párosul. A SOV felhasználók egyben ki is kölcsönözhetik a bitcoinjaikat, amiért kamatban részesülnek.

Sovryn társalapító Edan Yago a megoldásukról így beszélt:

A Bitcoin jelenti a teljes kriptogazdaság gravitációs középpontját. A második rétegű innovációk növelni fogják az elfogadottságát.

A Sovryn egyik legismertebb befektetője Anthony Pompliano, aki 9 millió dollárt fektetett a platformba.

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.