Komolyan visszaesett a bitcoin hálózaton az aktivitás

Miután június elején-közepén mélyrepülésbe került a kriptopiac, a bitcoin hálózata egy felpörgés után komoly lassulással szembesült, bár ez várható is volt. Amikor a bitcoin ára komoly mélységekbe esett 20 ezer dollár alá, egyre többen igyekeztek megszabadulni a coinjaiktól. Ez pedig felpörgette a tranazakciós volument is még a múlt héten is, de sajnos ezt a felpörgést a további áreséstől való félelem hajtotta inkább. Most azonban, ahogy a bitcoin ára úgy ahogy stabilizálódott 20 ezer dollár környékén, a hálózati tevékenység ismét normál tartományokba került.

Az összes bitcoin hálózati metrika az aktivitás visszaesését mutatja

A bitcoin ára egyébként a cikk írásának pillanatában 19 ezer dollár felett van valamennyivel. Az átlagos tranzakciós volumen a múlt héthez képest ezen a héten 50%-os esést követően a normál tartományba esett vissza. A hálózati aktivitás olyan alacsony szintre került, hogy most már az úgynevezett hibernációs módban vagyunk. Az egy napra jutó tranzakciók átlagos száma a múlt heti 252 ezres átlagról 242 ezerre esett vissza erre a hétre. Ugyanez volt a helyzet a teljes napi tranzakciós számmal is. Amíg a befektetők és coinbirtokosok igyekezték lezárni a pozícióikat, a napi tranzakciós volumen több mint 9 milliárd dollár fölé kúszott.

Napi tranzakciók számának alakulása is teljesen jól látható:

Bitcoin tranzakciók

Azóta viszont, a bitcoin ár stabilizálódásával a napi tranzakciós érték 4,5 milliárd dollárra esett vissza múlt héthez képest. A bányászokra vonatkozó összes metrika alapján látható, hogy őket sújtották talán leginkább a piaci események. A napi bányászati bevételek júniusban napról-napra csökkentek és nem is nagyon látható, hogy mikor emelkedne ismét ez a szám. Az elmúlt két hétben nagyjából 18,3 millió dollár körül mozgott a napi bevétel, de növekedésre nem igazán számíthatunk a közeljövőben. És hát a végén még említsük meg a hashrátát, amely szintén elég komoly mélyrepülést mutatott be. Még június hónap elején csúcsra ért a bitcoin hashráta, innen pedig nem volt nehéz hatalmas esést produkálni. Az egy órára jutó blokkok száma múlt héten 5,85 volt a metrika szerint és a jelenlegi alacsony profitszinteket nézve nem is nagyon várható ebben sem növekedés.