Könyvek karácsonyra bitcoin és kriptovaluta témában

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karácsony közeledtével gondoltuk összeszedünk pár hasznos és informatív kriptopénz témájú könyvet, amit talán a szeretteitek is szívesen olvasnának. A magyar könyvoldalak gyér felhozatala miatt kénytelenek voltunk az angol nyelvű könyvek között válogatni. Íme!

Steve Levy: Crypto című 2001-es munkája jó beugró lehet mindazoknak, akik most ismerkedek a kriptográfia és a kriptovaluták rejtelmes világával. Könyve a kriptográfia 20. századi történetét mutatja be, kezdve az ötvenes évektől, a kriptográfusok és az amerikai kormány közötti viszály kezdetétől egészen a 90-es évek végéig. A könyvben tárgyalt titkosítási módszerek a kriptopénzekkel foglalkozóak számára jól ismertek, de aki mélyebben meg akarja érteni a kriptográfia történetét, annak nagyszerű ugródeszka lehet.

Nik Patel: An Altcoin Trader’s Handbook szuper karácsonyi ajándék lehet mindazoknak, akik a kriptovaluta kereskedelem volatilis világában szeretnének jobban elmélyedni. Nik maga is sikeres kriptotrader már 2013 óta, a Twitter követőinek száma közelít a 70 000-hez. Szakértői meglátásai még azok számára is szolgálhatnak újdonsággal, akik egy ideje kriptokereskedelemmel foglalkoznak. Ahogy Nik a könyvében, úgy mi is kihangsúlyozzuk; a kereskedés kockázatos és nincsenek varázsformulák a sikeres kriptokereskedésre, ezért fontosak a saját kutatás alapján hozott józan döntések is!

Andreas Antonopoulos: Mastering Bitcoin egy igazi klasszikus második kiadása. Ha van olyan családtagod, akit a blokklánc és kriptovaluta programozás érdekel, azoknak ‘must have’ karácsonyi ajándék lehet. Antonopoulos nemrégiben jött ki a Mastering Ethereum könyvével is melyben azoknak szolgál tippekkel és útmutatással, akik az Ethereum platformján szeretnének programozni.

Andy Greenberg: This Machine Kills Secrets a cypherpunk mozgalom történetét dolgozza fel. Külön fejezetet szentel a Wikileaks és Anonymous szervezeteknek, a kriptográfiának és a cypherpunk korai szakaszában használt üzenőlistáknak. Greenberg újságíróként több vezető kriptográfussal is interjút készített a 80-as, 90-es években, tudása a témában felbecsülhetetlen.

Ahogy terebélyesedik az ökoszisztéma, úgy fog gyarapodni minőségi könyvek száma a témában. A felsorolt könyvek csupán a jéghegy csúcsát jelentik és bizonyosan akad még említésre méltó klasszikus amiről mi még csak nem is hallottunk. A magyar felhozatal egyelőre nulla, de reméljük a következő években ez változni fog.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.