Egy kosárlabda csapat kriptopénzt bányászik

A Sacramento Kings az első kosárlabda csapat, mely kriptopénzt bányászik. Céljuk, hogy ez legyen a finanszírozási bázisa az ösztöndíjaknak.

A Sacramento Kings kosárlabda csapat kriptopénzt bányászik

Az amerikai Sacramento Kings az amerikai nemzeti kosárlabda szövetség tagja. Most úgy döntöttek, hogy ők lesznek az első sport csapat, mely kriptopénz bányászik a világon. A MiningStore oldallal közreműködve ethereum alapú kriptopénzt bányásznak majd a kosarasok. A csapat a helyi stadionban állítja fel az adatközpont, ahol a bányászgépek dolgozni fognak. A kibányászott érmékből befolyó összeg pedig egy több éves ösztöndíj program alapját adja majd.

A csapat tulajdonosa, Vivek Ranadive úgy nyilatkozott, hogy a technológia mára meg lehetővé teszi, hogy innovatív megoldásokat találjanak komplext problémákra. Ranadive 2013-ban vette át a kosárlabda csapat irányítását és azóta folyamatosan támogatja a technológiai fejlesztéseket. Nem is csoda, hiszen mielőtt csapat tulajdonossá vált, korábban az MIT-n és a Hardvardon végzett és olyan technológiai cégeknél dolgozott, mint a Teknkeron Software Systems és TIBCO Software.

A Sacramento Kings 2014 óta fogad el bitcoint fizetésképpen, így a blokklánc technológia nem számít újdonságnak a csapat játékosainak és szurkolóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük