Közel 1 milliárd dollárt vont ki egy bálna a Coinbase tőzsdéjéről

Az egyik kriptopiaci elemző cég, a Cryptoquant elemzése szerint 2022. október 18-án egy bálna 48 ezer bitcoinja hagyta el a Coinbase Pro kereskedési platformját. Ez önmagában nem lenne akkora hír, de ezen coinok jelentős része elég régi coin. És nem ez az első ilyen mozgás az elmúlt időszakban. Több elemző is kiszúrta, hogy elég sok régi coin mozdult meg mostanában, akkor, amikor komolyabb piaci volatilitás várható ismét.

A bitcoin birtokosok mozgolódnak – volatilitás várható?

A bitcoin ugyan már jó ideje 20 ezer dollár környékén kereskedik, de sokan figyelmeztetnek arra, hogy komolyabb áringadozások várhatóak megint. A piaci résztvevők által jelenleg birtokolt határidős, futures ügyletek száma csúcsra ért, miközben a pozíció likvidálások eléggé csökkenő tendenciát mutatnak. A most keddi nagyösszegű kiáramlás közel 1 milliárd dollár értékű coin volt és ennek jelentős része 3-5 éves BTC. A Cryptoquant elemzői szerint a 48 ezer BTC-ből 32 ezer 3-5 év közötti token. Azt még nem tudni, hogy tényleges kiáramlásról van szó, vagy esetleg egy másik tárcába kerültek az érmék.

De jelzésértékű, hogy nem sokkal a kiáramlás után 8000 BTC-t már be is mozgattak újra a Coinbase-re. Ráadásul ezt az egészet apró részekbe leosztva hajtották végre. És az elemzők szerint ez annak a jele, hogy a birtokos valószínűleg készül egy komolyabb árváltozásra. Még egy érdekesség történt októberben régi coinokhoz kapcsolódóan. Néhány 2011-es tárca mozgatott meg “alvó bitcoinokat” a hónapban, köztük egy olyan tárca is, amely 2011. május 14-én lett létrehozva. Szintén ezen a napon egy másik 2011-ben létrehozott tárca mozdított meg 40 BTC-t. És szintén októberben, egy harmadik 2011-ben létrehozott tárca mozgatott 11 év után 10,29 bitcoint.