Közel a megegyezés a Genesis hitelezők és a tulajdonosok között

Legutoljára az év elején írhattunk a nehéz helyzetbe került kriptovaluta kölcsönzőről, a Genesisről. A platform november közepén állította le a kifizetéseket és a kifizetés azóta sem állt helyre. Jelenleg is több mint 3 milliárd dollárnál többel tartoznak ügyfeleiknek. A cég tulajdonosa az a Digital Currency Group, amely több mint 50 milliárd dollárnyi eszközt kezel és ők birtokolják például a Coindesket és a Grayscale-t is.

A Genesis terv úgy tűnik, hogy ígéretes a hitelezők számára is

A Genesis Global Holdco nevű holding cég a Genesis cégcsoportból még januárban csődvédelmet is kért. Akkor közzétette azt a tervet is, amely szerint megpróbálja értékesíteni magát és a Genesis Global Tradinget is, hogy a hatalmas tartozást sikerülhessen csökkenteni. Egy még pénteken a csődbírósághoz beadott tervezet szerint a DCG a Genesis Global Tradingben meglévő részesedését átadja a Genesis Global Holdconak, mintegy készülve a két cég eladására. Plusz ezzel a lépéssel a fennálló hitelek refinanszírozása is megvalósítható.

A DGC bennfentesnek számító Coindesk szerint az elmúlt napokban komoly tárgyalások zajlottak a különféle szereplők között és kilátásban van a megegyezés is. A Genesis eladásának egyik fontos lépéseként megpróbálják “egyenértékesíteni” a Genesis összes eszközét. Benne azt a 10 éves hírhedt váltót is, amelyet a DCG adott a Genesisnek a bedőlt Three Arrows Capital követelésekért. Ezt a folyamatot a DCG-nek, a Genesisnek, a hitelezőknek és a tanácsadóknak is el kell fogadniuk. Az egyenértékesítésre amiatt van szükség, ha nem sikerülne eladni a Genesist egészben vagy szinte teljes egészében. Ekkor a hitelezők között kiosztásra kerül az újjászervezett Genesis Global Holdco részvényeinek összessége. Ezután kellene majd ezt a céget annyira felpörgetni, hogy valamiféle megtérülésre számíthassanak a résztvevők.