Közel biztos, hogy a Reddit Ethereum alapú ‘pontokkal’ jön ki

Megszólalt Alexis Ohanian, Reddit társalapító, a múlt héten felröppent Ethereum alapú közösségi pont pletykákkal kapcsolatban.

A Morgan Creek Digital vezetője, Anthony Pompliano podcastjában elmondta, már régóta érdeklődnek a kriptók iránt.

“A cégnek volt már dolga a kriptók világában és egyes Twitterezők megemlítették, mikor 2014-ben visszatértem, mint ügyvezető… Volt dolgunk vele, de elsősorban kutatás szintjén. Akkoriban jóval fontosabb dolgaink voltak.”

Az új közösségi rendszer állítólag lehetővé teszi a fórumozóknak, hogy speciális tagságot vásároljanak decentralizált Ethereum blokkláncú közösségi pontokat használva.

“Ha tudjuk, hogy a [Reddit Karma] működik, ahol nincs tulajdonjog, akkor indokolt feltételezni, hogy ha engedünk egyfajta tulajdonjogot és egyfajta decentralizációt, akkor az emberek még többet használnák.”

Ohanian kommentárja szerint a Reddit hosszú távú értéke a közösségében rejlik, nem a hirdetésekben és ezért még több jövedelmezőbb felhasználói élményt szeretne a fórumozóknak nyújtani.

“A Redditen az emberek pizzát rendelnek idegeneknek. Minél többet tudunk tenni a közösségek megsegítésére és a felhasználók egymáshoz fűződő kapcsolatának megerősítéséért azzal, hogy pénzt kereshetnek, annál többet nyerünk mi is.”

A Reddit jelenleg a 7. legnagyobb látogatottságú honlap az Egyesült Államokban, Magyarországon nem oly elterjedt, a /Hungary szubreddit mintegy 53800 fórumozót számlál.