Ethereum-alapú tokenekkel jön a Reddit

  • 4
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A népszerű közösségi médiaplatform a Reddit, tokenek formájában közösségi pontgyűjtést tesz lehetővé az Ethereum blokkláncán. A felhasználók havonta az új fenyegetések közzétételével és az azokhoz fűzött megjegyzésekkel szerezhetnek pontokat, amelyeket később különböző szolgáltatásokra költhetnek el. 

Reddit tokenek az Ethereum blokkláncon

A Reddit nemrég egy blogbejegyzésében jelentette be, hogy új funkciót vezet be. A felhasználók mostantól közösségi pontokat gyűjthetnek, amelyeket a Reddit ERC-20 tokenként tárol majd az Ethereum blokkláncán, így biztosítva az átválthatóságot a már meglévő blokklánc eszközök között.

A pontokat az egyes felhasználók neve mellett jelenítik majd meg, a hozzászólások és a megjegyzések rovatnál, melyek a közösségen belüli hozzájárulást és aktivitást fogják majd mérni. A pontokat a közösségi tagoknak az elmúlt négy hét során tett közreműködéseik alapján osztják majd ki havonta. A Reddit minden hónapban közzéteszi a szerzett pontok listáját, amelyet a közösség felülbírálhat és javaslatokat is tehet. A javaslatok vizsgálata után a Reddit nyilvánosságra hozza a végleges verziót. A felhasználóknak ezek után 6 hónap áll a rendelkezésükre, hogy közösségi pontokat igényeljenek. Ha ezt nem teszik meg, akkor a pontok elvesznek. A pontok igényléséhez viszont az Ethereum tárcát kell generálniuk.

A kriptovaluta közösség tagjai úgy vélik, hogy az újonnan kibocsátott ERC-20 tokenek segítségével könnyebb lesz a nocoinereknek a decentralizált pénzügy (DeFi) világába való belépés. Ez jelentősen fellendítheti a DeFi alkalmazások használatát, mivel a Reddit havonta több mint 300 millió aktív felhasználóval rendelkezik.

Korlátozva lesz a megszerezhető pontok száma

A Reddit azt is nyilvánosságra hozta, hogy a megszerezhető pontok száma korlátozva lesz. Először 50 millió pontot osztanak szét. Idővel azonban csökkenni fog az adott ciklusban kiadható pontok száma, annál kevesebb pont jár, minél közelebb kerülnek a maximális 250 millió ponthoz. A fórumozók speciális tagságot vásárolhatnak a pontokért, amit a vásárlás után a Reddit, zsargonnal élve, eléget. A közösségi pontokkal rendelkező felhasználók nagyobb betekintést nyerhetnek a szavazás eredményeibe is.

Nemcsak felhasználók kaphatnak majd pontokat, hanem a Reddit közreműködők is. A moderátorok 10%-ot kapnak majd az adminisztratív feladataikért, a Reddit 20%-ot, további 20%-ot pedig a nagyközönség számára fognak fenntartani.

A pontok, amennyiben blokklánc alapú megmásíthatatlan tranzaktálásra is képesek lesznek, nagyon könnyen és nagyon gyorsan valós monetáris értékkel is rendelkezhetnek a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.