Közeleg az újabb Bitcoin Cash hard fork

November 15-én újabb hard forkon esik át a Bitcoin Cash blokklánc hálózata.

Ezúttal a Bitcoin Cash ABC és a Bitcoin Cash Node között fog eldőlni melyik is lesz a Bitcoin Cash kriptodeviza hálózat-utódja.

Mint tudjuk, a Bitcoin Cash (BCH) a Bitcoin blokkláncából vált ki még 2017 augusztusban. Majd történt az alig egy éves hálózat történetében egy újabb hard fork (a kriptomédiába hash-háború néven bevonult incidens) 2018 novemberben, mikor a Craig Wright ál-Szatosi Nakamoto Bitcoin SV-je (BSV) vált ki a Bitcoin Cash ABC-ből.

És most szinte napra pontosan két évre rá újra fragmentálódik a Szatosi Nakamoto fehérkönyvében leírt ‘peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer‘ ideált prioritásként kezelő Bitcoin Cash blokklánc. Az új kriptopénz neve, amit korábban BCHN (Bitcoin Cash Node) néven emlegettek nem sok eséllyel lát neki a BCH ABC trónfosztásnak, ahogy a BSV se tudta a maga oldalára állítani a bányászok min. 51%-át a 2018-as fork során, szóval feltételezhetően a BCH ABC fog maradni a Bitcoin Cash protokollja.

Vannak tőzsdék, amik nem bízzák a véletlenre és már bejelentették, támogatni fogják az újonnan létrejövő kriptopénzt is. Az egyik ilyen tőzsde az OKEx lesz, aminek közleménye szerint ha a hard fork során a felhasználóik rendelkeznek bitcoin cash-hel, akkor ugyanannyit jóvá írnak az újonnan generált coinokból is a tárcájukban.

Ezért cserébe viszont el kell szenvedni egy kis korlátozást, nevezetesen a tőzsde nem engedi kiutalni a platformjáról a BCH és a BCHN coinokat néhány napig.

November 14-én londoni idő szerint 9 órakor leállítják a BCH kereskedést a spot és a margin számlákon, illetve minden aktív megbízást törölnek.

BCH letétet elhelyezni az ingyen forkcoinokért cserébe az OKExen november 14-ke 10:00 óráig lehet majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük