Vége a hash-háborúnak: BCH ABC folytatja bitcoin cash név alatt

A milliárdos vállalkozó és Bitcoin Cash SV (BCH SV) támogató Calvin Ayre lemondott a Bitcoin Cash (BCH) név használatáról, áll egy november 23-ai CoinGeek cikkben, ezzel vége a hash-háborúnak.

Ayre saját médiaoldalán közölt írása szerint a Bitcoin Cash SV független érmeként fog tovább működni és az SV voltaképp az “eredeti” bitcoin (BTC):

“Bitcoin SV az eredeti Bitcoin nem az eredeti Bitcoin Cash.”

Ayre a Bitcoin Cash ABC-vel való affért – melyet az egykori Bitcoin Jézus Roger Ver támogatta tábor hozott létre a BCH hard fork során – “végleges kettéválásként” és mindkét oldal számára elfogadható “win-win megoldásként” jellemzi.

Az író egyben kikel mind a Bitcoin, amit csak “Segwit BTC”-ként jelöl, mind a Bitcoin Cash támogatók ellen azzal gyanúsítva őket, hogy “megásták a [Bitcoin] sírját”. Ayre szerint a Bitcoin és a BCH ABC – amit mostantól a hivatalos Bitcoin Cash – “eltértek a Bitcoin alapelveitől azzal, hogy felhagytak a Nakamoto konszenzussal és a Proof-of-Work tranzakció hitelesítéssel.”

Ayre arra a következtetésre jut, hogy egy független coin révén “lezárhatják ezt az epizódot” és arra utasította csapatát, hogy kezdjenek akárkivel együtt dolgozni akik a Bitcoin Cashtől független Bitcoin SV érme kibocsátását támogatják.

A november 15-ei hard fork, vagy hálózatfrissítés két táborra szakította a BCH közösségét, az egyik oldalon a Calvin Ayre és Craig S. Wright támogatta Bitcoin Cash CV, a másikon pedig a Roger Ver, Jihan Wu Bitmain alapító fémjelezte Bitcoin Cash ABC-re. A harmadik tábort pedig a semlegesként aposztrofált Bitcoin Unlimited tábor alkotta.

A Bitcoin Cash ABC folyamatosan túlteljesítette a Bitcoin SV hashrátáját mely révén jogot nyert arra, hogy megtarthassa a Bitcoin Cash márkanevet. Ahogy lassan lenyugodnak a kedélyek a fork után, a walletek, tőzsdék sorra kezdik majd bejelenteni támogatásukat a figyelmeztetésekkel egyetemben miszerint az elkövetkező hetekben továbbra is extrém volatilitás várható a BCH árfolyamában.

A Ledger hardver wallet, amely a Fekete Péntek ürügyén 50%-os kedvezménnyel árulja épp a tegnapi napon jelentette be, újra elérhető a BCH offline walletjában BCH ABC formájában.

A Bitcoin Cash a többi érmével együtt masszívat esett az elmúlt órákban és 187 dolláron áll, 8.2 százalékos napi veszteséggel. A hash-háború kezdete óta több mint 55%-ot vesztett értékéből.