Közösségi jutalomplatformot indított az Aeternity

Közösségi monetizációs eszközt indított az Aeternity blokklánc cég “Superhero” néven. A platformot csak úgy jellemzi, mint az első “decentralizált peer-to-peer instant fizetési eszköz a digitális tárgyaknak és közösségi média tartalmakra.”

A bővítményt támogatják a Brave és Opera böngészők is, de Firefoxra és Chrome-ra is letölthető. A böngészőbővítmény mellé egy decentralizált alkalmazást (dapp) is kifejlesztettek, de elérhető iOS és Android telefonokra is.

A Superhero egyelőre csak az Aeternity natív AE tokenjét támogatja tranzakciókra, viszont blogokra telepíthető widget már elérhető.

A felhasználók a dappal 5, 10 vagy 15 euró értékű AE kuponokat vehetnek PayPalon vagy BitPayen keresztül az ügyfélazonosítás után és mellette atomic swap tokencseréket is támogat bitcoinra (BTC), etherre (ETH), daira (DAI), wrapped bitcoinra (WBTC) vagy USD Coin (USDC) stabilcoinra, mindezek váltásához minimális információt kell megadniuk a felhasználóknak.

A dapp lényege, hogy segítségével valós időben, szinte azonnal lehet jutalmazni a tartalomkészítőket, vloggereket, bloggereket, ami egy extra bevételi forrás a jobb napokat is megállt tartalomszolgáltatók számára, akik kénytelenen folyamatosan lejjebb menni áraikkal a Google, Facebook jelentette verseny és a hirdetési hálózatok versenyében.

Az alkalmazás cenzúra rezisztens, az az nem jöhet egyetlen harmadik fél sem ami egyik napról a másikra leállíthatja a kifizetéseket a tartalomkészítők felé.

Az Aeternity projekt egyike azon kevés startupoknak, ami támogatásban részesült az indiai kormány által támogatott blockchain akcelerátor programjának, a T-Block-nak a forrásaiból.

Korábbi kapcsolódó cikkünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.