Blokkláncon követik nyomon Uruguayban az orvosi kender életútját

Az Aeternity (AE), a decentralizált alkalmazás (dApp) platform együttműködési megállapodást kötött az Uruguay Can-nel. Az uruguayi székhelyű vállalat klinikai és rekreációs célokra termel orvosi kendert. Az üzlet lehetővé teszi az Aeternity számára, hogy egy blokkláncon alapuló orvosi kender nyomon követési megoldást fejlesszen ki a dél-amerikai cég számára, írták egy 2019. szeptember 24-i sajtóközleményben.

Az orvosi kender követése

A projekt célja, hogy elősegítse az átláthatóságot és a fogyasztók számára elérhetővé tegye az orvosi kender minőségének ellenőrizhetőségét. A sajtóközlemény szerint a két vállalat szövetsége lehetővé teszi az Aeternity számára, hogy egy olyan ellátási lánc menedzsment megoldást hozzon létre, amely ösztönözné az új technológiák bevezetését, mint például a DLT, illetve az IoT (dolgok internetét). Így az orvosi kender nyilvántarthatóvá és nyomon követhetővé válik a vetőmagtól egészen a végső termékig.

Manapság egyre több egészségre ártalmas szintetikus marihuána árasztja el a piacot. Pablo Coirolo, az Aeternity Americas vezérigazgatója szerint a blokklánc technológia képes lesz arra, hogy korlátozza a hamis füvek terjedését, növelve ezzel a biztonságot és az orvosi kender iránti bizalmat. A termék teljes életciklusa nyomon követhető lesz.

“Az Aeternity technológiája ideális az orvosi kender nyomon követésére a teljes előállítási folyamat alatt, a vetőmagtól az érettségig, szavatolva ezzel a fogyasztók biztonságát, miközben betartjuk az előírásokat és rendeleteket is.” – tette hozzá Coirolo.

A DLT bevonása már októberben elkezdődik

A vállalat nyilvánosságra hozta azt is, hogy a kivitelezés első szakasza már 2019 októberében elkezdődik, és 2020 januárjában fejeződik be. A teljes projekt kiépítése pedig 2020 júniusára várható.

Az egész világon mindössze két ország, Uruguay és Kanada legalizálta teljes mértékben a rekreációs célokra használható orvosi kender előállítását, értékesítését és fogyasztását. Az Egyesült Államok egyes szövetségi államaiban szintén legális a fogyasztása.

Az Uruguay Can és az Aeternity közötti partnerségről Eduardo Blasina, az Uruguay Can vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy ez a szövetség jelentős mérföldkő a vállalat történetében. Az Uruguay Can mostantól az első marihuána-barát cég az országban, mely az üzleti folyamataiba integrálta a forradalmian új blokklánc technológiát.

“Büszkék vagyunk arra, hogy az első olyan cég vagyunk Uruguay-ban, amely átlátható és ellenőrizhető módon garantálja termékei minőségét” – mondta Blasina.

2019. június elején, a piacvezető kanadai gyógyszertárlánc, a Shopper Drug Mart kezdett blokkláncot használni az orvosi kender nyomon követésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.