A Kraken 150.000 dollárt adományozott a nyílt forráskódú BTCPay fejlesztésére

A Kraken kriptotőzsde 150.000 dollár értékben adományozott bitcoint a BTCPay Alapítványnak, ami a nyílt forráskódú BTCPay menedzsmentjével foglalkozik. A népszerű applikáció teszi lehetővé, hogy a kereskedők bitcoinban kapjanak ellentételezést termékeikért, szolgáltatásaikért cserébe.

Mivel a BTCPay használata mindenki számára ingyenes, ezért a megfelelő működéséhez és a szükséges fejlesztések elvégzéséhez adományokra van szükségük. Az applikáció nagyban hozzájárul a kereskedők könyvelési feladatainak ellátásához: segítségével a kereskedők menedzselhetik a számlázást és nyomon tudják követni azt is, hogy mennyi bitcoin jár nekik az értékesített termékekért.

A Kraken adománya az eddigi legnagyobb a BTCPay történetében

„A BTCPay Alapítvány története során ez az eddigi legnagyobb adomány, ami bizonyítja, hogy kiemelt értéket és fontosságot tulajdonítunk annak, hogy megkönnyítsük mindenki számára a Bitcoin és más kriptovaluták használatát” – mondta a San Fransisco-i székhelyű Kraken szóvivője. (A fentieket BTCPay Alapítvány is megerősítette).

A BTCPay Alapítványt más kripto vállalkozások is támogatják, mint a Square Crypto vagy az OKCoin.

„A BTCPay olyan szolgáltatást nyújt, ami kritikus mindenki számára, aki bitcoinban szeretne pénzt kapni, legyen szó nonprofit adománygyűjtésről vagy e-kereskedelmi fizetésről. Örülünk, hogy segíthetünk bővíteni a kínálatukat” – tette hozzá a szóvivő.

Kapcsolódó: Bitcoin projekteket támogat a New York-i emberi jogi alapítvány

Ha a nyílt forráskódú projektek nem jövedelmezőek, mért szánnak rá pénzt a forprofit vállalatok?

A nyílt forráskódú projektek önmagukban általában nem jövedelmezőek – a technológiát természetéből adódóan bárki használhatja – mégis számos dolog operál ilyen alapon, köztük a bitcoin és más kriptovaluták is.

A tapasztalatok alapján a fejlesztők ettől függetlenül szeretnek velük foglalkozni szabadidejükben. Közülük egyre többen már ellentételezést is kapnak az eddigi szabadidős tevékenységükért, hiszen az ilyen jellegű munkák egyre értékesebbek az ökoszisztéma számára.

„Az ilyen projektekbe való beruházás, mint például a Linux vagy a Bitcoin sikere is bizonyítja, hogy a nyílt forráskódú megoldásokba való befektetés üzleti szempontból is értelmes döntés. A forprofit vállalatok ugyanis képesek olyan termékek létrehozására, amik ezeket a nyílt forráskódú platformokat használják, mint alkotóelemet” – nyilatkozta a Kraken bitcoin stratégája, Pierre Rochard.

(Forrás: Coindesk)