A Kraken díjat emel – mostantól 7 dollár a pénzfelvétel a platformról

A népszerű kriptopénz kereskedő platform, a Kraken díjat emel azért, hogy fedezni tudja a bitcoin tranzakciók megnövekedett költségeit. Az egyik legnagyobb kriptopénz kereskedési platformon mostantól 0,0025 BTC-t kell fizetni az ügyfeleknek, ha ki szeretnék venni a pénzüket a platformról.

A Kraken díjat emel

A Kraken díjat emel a magas tranzakciós költségek miatt

Csütörtökön értesítette az ügyfeleti a Kraken emailen keresztül, hogy megemeli a díjat, melyet a kimenő átutalások után szed. A döntést azzal magyarázták, hogy így az utalások révén szedett díj jobban összhangban lesz a Kraken költségeivel.

A kriptopénz tőzsde az értesítésben kitért rá, hogy minden alkalommal fizetnek tranzakciós díjat a bányászoknak, hogy az átutalás gyorsan teljesüljön. Azonban mivel a tranzakciós költségek folyamatosan emelkedtek az utóbbi időben, így kénytelen a Kraken is megemelni az alkalmazott díjtételeket.

Az új, emelt kiutalási díj fix 0,0025 bitcoin, mely mai árfolyamon számolva kb 6,75 dollárnak felel meg. Emelett további tokenek és altcoinok kapcsán is megemelik a díjakat. Az USDT esetén 5 USDT, a Gnosis esetén pedig 0,004 GNO lesz a kiutalás ára a továbbiakban. Az aktuális árak elérhetőek a Kraken honlapján.

A Kraken hozzátette, hogy dolgoznak egy dinamikus díjstruktúra kialakításán, mely követni fogja az aktuális tranzakciós díjat a blokkláncon. Ezáltal az ügyfelek olyan díjakat tudnak majd fizetni, mely jobban követi az aktuális költségeket, legyen az magasabb vagy alacsonyabb a jelenlegi díjtételeknél.

Az ügyfelek természetesen nem örülnek

Növekszik a bitcoin népszerűsége és vele a tranzakciós költségek

Ahogy az várható volt, az ügyfelek nem örülnek annak, hogy a Kraken díjat emel. Volt aki azt javasolta a többieknek, hogy inkább váltsák át a bitcoinjaikat olyan altcoinokba, melyeknél kisebb a tranzakciós költség. Többen az ethereumot vagy a dogecoint ajánlják, ez utóbbinál jelenleg mindössze 1 cent a kiutalás költsége.

A bitcoin átutalások díja rohamosan nő az utóbbi időben a megnövekedett tranzakciós forgalom miatt. Ahogy egyre többen ismerkednek a kriptopénzekkel úgy növekszik az átutalások forgalma is a blokkláncon. Amennyiben nem elég magas a tranzakciós díj, előfordulhat, hogy az átutalás csak nagyon lassan ér célba. A díjemelésre a Krakennél tehát azért volt szükség, hogy a megnövekedett költségeiket fedezni fudják és a kriptopénzben kiutalásra kerülő összegek továbbra is kellő gyorsasággal érjenek oda a fogadó félhez.

Update:

Úgy tűnik, hogy a Kraken meghallgatta a felhasználói igényeket. Cikkünk írása után nem sokkal újabb emailben tájékoztatták a felhasználókat, hogy az ügyfelek kérésére, kis mértékben csökkentették a megemelt díjakat. Azaz mostantól 0,001 BTC a bitcoin kiutalás díja. A felhasználók ezzel amellett döntöttek, hogy inkább lassabban de olcsóbban kapják meg a kiutalt összegeket.