A Kraken tőzsdén már bankkártyával is lehet monerót venni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Monero egy nemrégiben közzétett tweetjében azt írta, hogy a Kraken kriptotőzsdén már lehetséges közvetlenül bankkártyával vagy hitelkártyával monero titkoscoint vásárolni:

Mint azt sokan tudják, a monero (XMR) kriptovaluta egy úgynevezett titkoscoin, ami azt jelenti, hogy a vele folytatott tranzakciókat lehetetlen nyomon követni, megakadályozva ezzel azt, hogy bárki ellenőrizni tudja a tárcacímek közötti pénzmozgást. Éppen ezen tulajdonságai miatt egyes kriptovaluta tőzsdék már delistázták a monerót és társait, mert így nem tudnak a tranzakciókról és azok kezdeményezőiről elegendő információval szolgálni a bűnüldöző szerveknek.

A monero egyelőre elérhető a főbb kriptotőzsdéken, a Kraken pedig bejelentette, hogy közvetlenül hitelkártyával vagy bankkártyával (Visa, Mastercard) is lehet monerót vásárolni. Természetesen felmerülhet az a kérdés, hogy meddig lehetséges titkoscoint venni, hiszen egyre több kormány fontolgatja az ilyen jellegű kriptovaluták használatának korlátozását.

Mi is valójában a monero?

A Monero egy biztonságos, privát és lenyomozhatatlan pénzrendszer/hálózat, mely egy speciális kriptovalutát használ annak érdekében, hogy a tranzakciók követhetetlenek és ellenőrizhetetlenek legyenek. Akinek monero kriptovalutája van az totális kontrollal rendelkezik a tranzakciói felett. A felhasználó személyazonossága titokban marad, így senki nem tudhatja, hogy milyen tranzakciókat indított és mekkora összegben.

Lásd Monero útmutató kezdőknek

A darkweben egyre népszerűbb a monero

A darkweben nagyon elterjedtek a kriptovalutás fizetések, melyekhez már többnyire monerót használnak a felhasználók. Nemrégiben az egyik legismertebb darkwebes piactér, a White House Market bejelentette, hogy többé nem fogad el bitcoinban fizetést, kizárólag a monero kriptovaluta lesz használható. Először ezt a hírt csak a felhasználók kezdték el tweetelni a Twitteren. Rövidesen az egyik legnagyobb kriptós portál fel is kereste a White House Marketet és megerősítette, hogy már csak moneróban (XMR) lehet fizetni. De ez nem a piactér saját döntése volt. Ahogy az adminisztrátorok elmondták, az a harmadik feles szolgáltató (a Morphtoken), aki eddig biztosította a bitcoin fizetési szolgáltatást a piactér számára, hirtelen elkezdte blokkolni a Tor node-okat. A White House Market tehát úgy döntött, hogy inkább moneróra áll át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.