A White House Market darknetes piactér nem fogad többé bitcoin fizetéseket

A White House Market, az egyik jelenleg is működő legnagyobb piactér a darkneten, mostantól nem fog bitcoin fizetéseket elfogadni, közölte egy a piactérhez kapcsolható Twitter fiók. A hírt a The Block kripto híroldal is megerősítette.

A White House Market hagyja a bitcoint – csak monerót fogadnak el

A White House Market eddig bitcoin és monero (XMR) fizetéseket tett lehetővé a piacterén. A friss bejegyzés szerint mostantól csak a monerós fizetés lesz elérhető. A Twitteren közzétett üzenet szerint a tiltás oka a Morphtoken volt, a White House Market által használt harmadik feles váltó API, miután az blokkolta a hozzáférést a Tor exit node-okról.

Mivel a Morphtokent a piactér a bitcoin-XMR tranzakciókhoz használta, a blokkolást követően egy új megoldás keresése helyett inkább a bitcoin fizetések beszüntetése mellett döntöttek az adminok.

A White House Market darknetes piactér nem fogad el mostantól bitcoin fizetéseket

Növekednek az árbevételek a darkneten, de a bitcoin tranzakciók száma nem követi a trendet

A darknetes bevételek idén rekord magasságokat értek el, bár a 2020-as év során számos piactér tűnt el. A hatóságok idén egyre nagyobb erőt fordítottak az illegális termékeket áruló piacterek leállítására. Ennek eredményeként csak a legnagyobb oldalak tudtak fennmaradni, melyeknek kifinomult rendszerei csökkenteni tudták a lebukás esélyeit.

A jelenleg működő oldalak átlagosan nagyobb bevételt tudtak produkálni, mint az előző években. Ennek egyik valószínűsíthető oka a Covid-19 körüli bizonytalanság miatti felhalmozás volt. Mindezek ellenére az elmúlt évek tendenciáját követve idén sem növekedett jelentősen a bitcoin tranzakciók száma a darknetes oldalakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.