Egy fülöp-szigeteki bank kripto ATM-ek telepítését tervezi

A Fülöp-szigetek egyik legnagyobb bankja, a Union Bank of the Phillipines kétirányú kriptovaluta ATM megalkotásán dolgozik. Az ATM megfelel majd a központi bank, a Bangko Sentral ng Pilipinas által felállított szabályozási elvárásoknak. A Fülöp-szigeteken a központi bank nagymértékű rálátással és felügyelettel rendelkezik a kriptogazdaságra.

A Unionbank, amely több, mint 300 bankfiókkal rendelkezik az országban, az egyik legnagyobb a Fülöp-szigeteken, így a hír, miszerint kripto ATM-et indítanak, jelentős figyelmet kapott a helyi médiában is. A Fülöp-szigeteken a központi bank meglehetősen nagymértékben korlátozza a kriptovaluták használatát, főként azokban az esetekben, amikor „pénzügyi szolgáltatásokra használják őket a lakosok”.

kriptoszabályozás

A Unionbank állítása szerint már egy ideje közösen dolgoznak a központi bankkal. Céljuk, hogy innovatív megoldásokat tudjanak biztosítani a lakosoknak úgy, hogy az minden szempontból megfeleljen a Bangko Snetral ng Pilipinas kriptoszabályozási standardjainak.

A Unionbank közleményében ezt írták a hírről:

„A bank elsődleges célja mindig is az, hogy kielégítse az ügyfeleinek folyamatosan változó igényeit. Ebbe beletartoznak azok is, akik virtuális valutákat szeretnének használni. Így számukra ez az ATM alternatív lehetőségeket fog biztosítani ahhoz, hogy pesóikat könnyedén válthassák kriptovalutákra, és fordítva.”

A Fülöp-szigetek és a kriptoszabályozás

A központi bank állításai szerint ők nem támogatnak konkrét kriptovalutákat, legyen az bitcoin vagy bármilyen altcoin. Azonban a szabályrendszer létrehozásával céljuk az, hogy az országban folyó kriptovaluta kifizetések és átutalások bizonyos standardoknak megfelelően, szabályozott módon folyjanak.

Az egyik legfontosabb szabályozási feltétel például, hogy a kriptotőzsdéknek a központi bank által hitelesített engedélyt kell szerezniük a működésükhöz. A központi bank honlapján közzétett dokumentum alapján tavaly novemberig 7 kriptotőzsdének adták meg a szükséges engedélyt, míg 40-et jelenleg is vizsgálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük