Nincs csajod/pasid? Vegyél kriptót! – ez a tanulsága egy friss tanulmánynak

A CreditCoin legfrissebb tanulmánya szerint könnyebb annak ismerkedni, akinek van valami fogalma a kriptopénzekről.

Vegyél kriptót ha ismerkedni akarsz

A CreditCoin egy sajtóközleményben hozta nyilvánosságra a legújabb kutatását. A kérdőívet 1000 lelkes amerikai fogyasztóval töltötte ki, az amúgy – nem meglepő módon – kriptopénz adás-vétellel foglalkozó oldal. Bár a kutatás nem kifejezetten a párkapcsolatokra koncentrált, az eredmények alapján azt vonták le tanulságként, hogy a megkérdezettek 75%-a randizna olyasvalakivel, aki ismeri a kriptopénzeket.

A közvélemény kutatás egyébként arra fókuszált, hogy milyen társadalmi csoportok, hogyan használják a kriptopénzeket és általában hogyan állnak a kriptopénz tulajdonláshoz.

A tanulmány szerint az ezredfordulós generáció 40%-a jelezte, hogy jelenleg is van kriptopénze. Közülük pedig kétszer több a férfi, mint a nő. Összehasonlítva a két korábbi generációval, az X generáció 24%-a, a baby boomerek pedig mindössze 15%-a rendelkezik kriptopénzzel. Ha reprezentatív lenne a felmérés, akkor ez igen szép adatokat mutatna az amerikai kriptopénz elfogadottságról.

Sokakat az tántorít el a kriptopénz vásárlástól, hogy túl bonyolultnak gondolják a folyamatot, pedig valójában nem is olyan nehéz kriptopénzhez jutni. Itt például elolvashatjátok, a mi útmutatónkat a témában.

Könnyebb helyzetben, akik ismerik a kriptopénzeket

A megkérdezettek háromnegyede nyilatkozta azt, hogy nagyobb valószínűséggel randizna olyannal, aki ismeri a kriptopénzeket. Azonban azt is hozzátették, hogy nem jó átesni a ló túloldalára. Azaz az iparág iránti túlzott rajongás mindenkit elriaszt.

Kriptopénzekkel könnyebbMeglepő módon nem mindenki értékeli a kriptopénzeket. A válaszadók 12%-a inkább randizna egy (nem erőszakos) bűnözővel, mint azzal, akinek a teljes megtakarítása kriptopénzben van.

Azok a válaszadók pedig, akik rendelkeznek kriptopénzzel azt mondták, hogy inkább befektetési céllal tartják a digitális eszközöket – 80%-uk pedig legalább a portfóliójuk 10%-át tartaná a következő 10 évben kriptopénzben. Ez elég aggresszív befektetési stratégia összehasonlítva például Fred Wilson befektetési mogul ajánlásával.

Végezetül pedig sokan, a megkérdezettetek 75%-a szeretné napi szinten használni a kriptopénzeket  a helyi boltokban.

Ezek alapján tehát  érdemes lehet a Tinderes beszélgetéseket a jövőben a „szia, hogy vagy?” elcsépelt frázis helyett a „van kriptód?” szöveggel kezdeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük