Élesedik a verseny Magyarországon: jön a Kriptomat tőzsde magyar nyelven

A Kriptomat egy észtországi kriptovaluta tőzsde, amelyet 2018 elején alapítottak és jelenleg több ezer felhasználónak biztosítja a gyors és biztonságos kriptovaluta vásárlást, eladást és tárolást. A tőzsde szolgáltatásai több, mint 20 nyelven elérhetőek, és immáron már magyar nyelven is. A Kriptomat jelenleg 82 országban elérhető és a felhasználók 29 kriptovaluta közül válogathatnak (bitcoin, ethereum, ripple, litecoin, bitcoin cash és még sok más).

Habár manapság rengetegen használnak és kereskednek kriptovalutákkal, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy valamikor mindenki kezdő volt. A Kriptomat kifejezetten azok számára lett létrehozva, akik még csak most ismerkednek meg a kriptovaluták világával. A váltó részletes segítség szekciója minden olyan kérdésre válaszol, amely egy kezdő számára talán nem teljesen világos, illetve lépésről-lépésre végig vezet a regisztráció, a vásárlás és az eladás folyamatán. A Kriptomat blog szekcióján pedig olyan alapvető kérdésekre találhatjuk meg a választ, mint például:

  • Mi az a blokklánc technológia és hogyan működik?
  • Mik azok a kriptovaluták?
  • Mit tudsz bitcoinnal vásárolni?
  • Mi az a kriptovaluta bányászat?
  • Hogyan és hol tudsz bitcoint vásárolni?

Ezekre, és sok más hasonló kérdésre kaphatunk választ a Kriptomat blog szekcióját böngészve. Emellett persze a bitcoin árfolyama is követhető a tőzsde weboldalán, az összes többi Kriptomat által támogatott kriptovaluta árfolyamával együtt.

Milyen előnyöket kínál a Kriptomat használata?

Mielőtt kiválasztanánk egy kriptovaluta tőzsdét, fontos, hogy felmérjük, milyen előnyöket kínál az adott tőzsde. Ehhez persze először meg kell fogalmaznunk igényeinket. Ha az igényeink között szerepel a tőzsde magyar nyelven való elérhetősége, a biztonság és a felhasználóbarát felület, a Kriptomat határozottan jó választás. Lássuk egy kicsit bővebben milyen előnyökkel is jár a Kriptomat a többi tőzsdével és váltóval szemben.

Biztonság

A Kriptomat csapata rendkívül komolyan veszi a biztonságot. Ez az oka annak, hogy a Kriptomat felhasználók fiókjainak biztonságát számos biztonsági intézkedés védi az illetéktelen bejelentkezésektől. Lássuk mit is foglalnak magukba ezek az intézkedések:

  • Kétlépcsős azonosítás – a Kriptomat jelenleg két fajta kétlépcsős azonosítást kínál felhasználóinak: SMS azonosítást (alapértelmezett) és Google kétlépcsős azonosítást (opcionális, a nagyobb biztonság érdekében).
  • Automatikus kijelentkezés – az automatikus kijelentkezés a felhasználó 15 percnyi inaktivitása után következik be, ami hozzájárul az illetéktele hozzáférés megelőzéséhez
  • Új eszköz igazolása – új eszközről vagy helyszínről való bejelentkezés kizárólag a felhasználó jóváhagyásával lehetséges, ami tovább csökkenti az illetéktelen hozzáférés esélyeit.

Felhasználóbarát felület

A Kriptomat elsősorban azért jött létre, hogy bárkinek lehetővé tegye az egyszerű és biztonságos kriptovaluta vásárlást. Az egyszerű használatot többek között egy rendkívül intuitív és felhasználóbarát felület biztosítja, amelynek használata még az olyan felhasználók számára is egyértelmű, akik első alkalommal regisztrálnak egy kriptotőzsdére. A regisztráció kevesebb, mint 3 percet vesz igénybe, még a kriptovaluta vásárlás és eladás szintén elvégezhető csupán néhány kattintással. Ha azonban mégis megakadnál valahol, a Segítség szekciójában minden esetleges kérdésedre megtalálod a választ, illetve lépésről-lépésre szóló utasításokat találhatsz a Kriptomat használatáról. Mindezt természetesen magyar nyelven!

Annak érdekében, hogy bármikor képes legyél hozzáférni megvásárolt kriptóidhoz, a Kriptomat platformja Android és iOS eszközökön is elérhető.

Legitimitás

Manapság a kriptovaluták világában nagyon fontos, hogy egy megbízható tőzsdét használjunk, hiszen az évek során rengeteg átverésnek lehettünk tanúi. Az egyik jele annak, hogy a szóban forgó tőzsde megbízható, nem más, mint a helyi és esetünkben az Európai Uniós jogszabályoknak való megfelelés.

Mivel a Kriptomatnak Észtországban van a székhelye, az észt és az Uniós jogszabályoknak kell megfelelnie. Észtország az egyik legfejlettebb ország a technológiát érintő szabályozások terén, amit mi sem tanúsít jobban, mint a Kripto Tőzsdékhez és Kripto Tárcákhoz szükséges engedélyek bevezetése. Az engedélyek kiadása a Pénzügyi Információs Egység hatáskörébe tartozik, amely a következő engedélyeket bocsátotta ki a Kriptomat számára:

  • Virtuális és rendeleti valuták közötti tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtása
  • Virtuális valutákkal kapcsolatos tárca szolgáltatások nyújtása

Ezen felül, a Kriptomat minden felhasználó adatait az európai Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) összhangban tárolja.

Egyszerű be és kifizetések

Mivel a Kriptomat kifejezetten azok számára lett létrehozva, akik még csak most ismerkednek meg a kriptovaluta vásárlás világával, a be- és kifizetések is a kezdők igényeihez igazodnak.

A Kriptomatra történő befizetések, illetve a kifizetések SEPA (Egységes Európai Fizetési Térség) átutaláson keresztül lehetségesek. A befizetés elvégzésének folyamata rendkívül egyszerű. Ha valaha is használtuk bankkártyánkat online fizetésre, akkor a befizetés folyamata nem igényel különösebb magyarázatot. Azonban, ha nem vagyunk jártassak az online fizetések világában, a Kriptomat lépésről-lépésre végigvezet bennünket a befizetés végrehajtásának lépésein. Természetesen mindez a kifizetésekre is érvényes. A Kriptomat jelenleg euróban történő be és kifizetéseket támogat.

Persze egy kriptotőzsdénél nem csak a befizetés egyszerűsége a fontos, hanem a vásárlással és eladással járó díjak is. A Kriptomat csupán 1,45%-os díjat számol fel a kriptovaluták vásárlása és eladása során, ami rendkívül alacsonynak számít a kriptovaluta váltók körében. Ráadásul a SEPA be- és kifizetések teljesen ingyenesek.

Részletes segítség szekció

Kevés olyan kriptovaluta váltó létezik, amely magyar nyelven is elérhető, azonban még kevesebb, amely felveheti a versenyt a Kriptomat segítség szekciójával. Ebben a szekcióban több, mint 60 rövid cikk vezeti végig a kezdő felhasználókat a tőzsde használatán. Habár manapság egy oldalra való regisztráció elvégzése már gyerekjátéknak számít, egy kriptotőzsdén számos olyan dolog létezik, amellyel legtöbben nem találkoztak még a hétköznapi életben. Ezek közé tartozik például a személyazonosság igazolása, kriptovaluta vásárlás és eladás, bankszámla csatolás, bitcoin és más kriptovaluta digitális tárca használata és hasonlók. A lépésről-lépésre szóló útmutatóknak köszönhetően könnyen kitanulhatjuk a tőzsde használatának titkait.

Ha viszont nem csupán a Kriptomat használatára vagyunk kíváncsiak, hanem jobban meg szeretnénk ismerkedni a kriptovalutákkal és a mögöttük rejlő blokklánc technológiával, a Kriptomat blog szekcióján található cikkek kifejezetten erre a célra szolgálnak.

Hívd meg ismerőseid és a Kriptomat busásan megjutalmaz

Van olyan ismerősöd, aki szeretne kriptovalutákat vásárolni? Ha igen, ismerőseid meghívásával szép kis zsebpénzre tehetsz szert a Kriptomat segítségével. Csupán annyi a dolgod, hogy megosztod a fiókodban található meghívólinked. A linken keresztül regisztrált felhasználók által fizetett tranzakciós díjak fele téged illet. Lássuk, hogyan is működik a gyakorlatban a Kriptomat meghívó programja.

Amikor egy barátod regisztrál a te meghívólinkeden keresztül és legalább 25 EUR értékű kriptovalutát vásárol (vagy elad), a tranzakcióból származó díj 25 százaléka a tiéd. A jutalmadat euróban fogod megkapni, rögtön a tranzakció feldolgozását követően. A Kriptomat meghívó program részletes leírását a következő linken tudod megtekinteni.

Összegzés

A fent leírtak alapján láthatjuk, hogy a Kriptomatot használva bátran nekifoghatsz a kriptovaluta vásárlásnak, még akkor is, ha teljesen kezdő vagy. Ráadásul akkor sem kell aggódnod, ha nem beszéled kellőképpen az angol nyelvet, hiszen a Kriptomat teljes platformja (a segítség és blog szekciót beleértve) már magyar nyelven is elérhető. Ha az említettek felkeltették az érdeklődésed a Kriptomat használata iránt, erre a linkre kattintva tudsz regisztrálni.