“When Lambo?” – Sorban állnak a kriptomilliomosok a kriptoközösség státuszszimbólumáért

Nem apad az ‘echte’ kriptomilliomosok vásárlási kedve mikor Lamborghiniről van szó. A “When Lambo?” kifejezésnek is köszönhetően státuszszimbólummá cseperedő szuperkocsit potom 135 dollárnyi bitcoinért és etherért tudta megvásárolni egy korai kriptobefektető. És eközben az olasz autógyártó cég értékesítési volumene már hét éve folyamatosan rekordot dönt amihez részben hozzájárultak a kriptogazdaság Döbrögijei is.

Nem sajnálják kriptovagyonukat

A Szilícium-völgy szó szerint pénzben lubickol, de a papucsos-zoknis IT-sek sosem voltak híresek, hogy dollármillióikat költsenek státuszszimbólumokra. San Franciscoban inkább a szerénység, kapucnis pulcsi és tornacipő az alapmentalitás.

De nem úgy a kriptomilliomosok körében.

A jó időben BTC-be és ETH-be fektetők a 2017-es árfolyam rali gyümölcséből könnyedén konvertálhattak pár BTC-t impozáns státuszszimbólumokra.

A menő olasz sportkocsi egyébként is egy elterjedt internetes mém tárgya a kriptopénzesek körében: amikor egy új coin potenciálisan sokat hozhat a konyhára tulajdonosainak, akkor a kötelező kérdés a közösségi médián a “When Lambo?”. Ilyenkor azt akarja mindenki tudni mikor lesz meg a coin tulajdonosának a Lamborghinire a pénze, aminek az árcédulája alaphangon 200 000 USD-tól indul (durván 50 000 000 HUF).

A 35 éves Peter Saddington programozó például 45 bitcoint fizetett a 2015-ös Lamborghini Huracan modelljéért a múlt év őszén (200 000 USD), a kriptománia kezdetén. Tegyük hozzá, 2011-ben még csak 3 dollárért vette  a bitcoinjait.

Lamborghini vásárlás bitcoinnal bizonyíték arra, hogy valós tranzakciók lebonyolítására alkalmas fizetőeszköz. Bizonyíték arra, hogy tényleg menő cuccokat tudunk venni.” – nyilatkozva Saddington múlt évben a Yahoo Finance oldalnak, “És nem csak a bűnözők használják.

Az autót használtan vette és az eladónak közvetlenül bitcoinban fizetett:

Rekordszinten a Lamborghini eladások, nem mindenki repdes az örömtől

Nem mindenki gondolja, hogy a sportkocsikban és földi kényeztetésben kellene a kriptoközösségnek a Nirvanát megtalálnia:

“Ha nem érünk el mást, mint Lamborghini mémek és éretlen viccek a ‘sharting’-ról (az angol ‘shit’ és ‘farting’ kombinációja és az ethereum blokklánc ‘sharding’ eljárás vicces átírása, ami az egyik módja annak, hogy a tranzakciókat hálózati csomópontok egy részhalmaza hitelesítse) akkor LELÉPEK.” – ezt pedig már Vitalik Buterin Etherum alapító írta egy twitteres kirohanásában.

A kikelésre máskülönben rászolgált a reddites mém is, ahol az illusztráción Buterint vallási ikonként ábrázolják és egy vörös Lamborghini Aventadort tart a kezeiben. A mémet gyorsan felkapta a net és már jóval a decemberi kirohanás előtt el kezdett terjedni.

What is the origin of the Vitalik – Jesus – Lambo Meme? When did it first appear? from r/ethtrader

Pontos adat nincs arról hány kriptomilliomos van vagy hogy hányan fektettek be Lamborghinire, de egy friss Quartz cikk alapján amikor nő az ether ára, úgy nő a sportkocsi eladások száma is.

A luxus autógyártó a múlt év folyamán 3 815 kocsit adott el és a Lamborghini jelentése szerint a szám már 7 éve folyamatosan nő.

Egy kaliforniai Lamborghini autószalon csak decemberben legalább 10 kriptopénzes tranzakciót bonyolított le mikor az árfolyam a 19 000 USD-s holdközeli magaslatokban lebegett. 2013 és 2016 között az átlagos szám kettő volt havonta.

Természetesen nem csak a kriptopénzesek számlájára írható hogy jól megy a Lamborghini autógyárnak ugyanis a múlt évben két új modellt is a piacra dobtak, a Huracan Performante és a Aventador S modellt.

Ami viszont tény, a kriptoközösségen belül nincs olyan nap hogy ne hallani a “When Lambo?” mémet és ennek terjedését most már egy külön honlap is segíti. A When-Lambo oldalon mindenki kiszámíthatja mennyi bitcoinra van szüksége az első Lamborghinijének megvásárlásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük