Felgyorsultak az események a kriptopénz fronton Oroszországban – az értékpapír tőzsdén kriptopénzzel is lehet majd kereskedni

A legújabb hírek szerint az orosz értékpapír tőzsdén kriptopénzzel lehet majd kereskedni a jövőben. Két napja pedig azzal volt tele az internet, hogy Oroszország megtiltja a bitcoin kereskedést a hétköznapi embereknek. Eközben pedig a Vitalik Buterin az ethereum fejlesztője partnerségi megállapodást kötött az egyik legnagyobb orosz bankkal.

Kereskedj az orosz értékpapír tőzsdén kriptopénzzel

Bitcoin helyzetet OroszországbanA moszkvai értékpapír tőzsde a TASS orosz hírügynökségen keresztül jelentette be, hogy hamarosan megkezdik a digitális pénzek kereskedését a tőzsdén. A kriptopénzek mellett pedig különböző származtatott termékek és tőzsdén kereskedett alapot (ETF) vásárlása is lehetőség lesz. A tőzsde már dolgozik az infrastuktúra kialakításán, hogy lehetővé tegye a hagyományos pénzpiaci termékek mellett a kriptopénzek kereskedését is.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy az orosz helyettes pénzügyminiszter Alexey Moiseev a nemzeti tévében arról nyilatkozott, hogy a kriptopénzeket csak megfelelő tudással rendelkező intézményi befektetőknek tennék elérhetővé. A miniszter szerint ugyanis a hétköznapi emberek számára a kriptopénzek veszélyes befektetésnek számítanak. Könnyen be tudják őket csapni ugyanis, amivel akár jelentős összegetek is elveszítetnek.

A tőzsdei kriptopénz bevezetés összecseng a pénzügyminiszter szavaival, hiszen így szabályozott körülmények között lenne majd lehetőség a digitális pénzek adás-vételére Oroszországban. Az orosz kormány már többször kifejezte ezirányú igényét, hogy szeretnék leszabályozni a kriptopénz piacot.

Kutatás és fejlesztés ethereum fronton

Buterin és Putin barátságaBár a szabályozási oldalon egyre szigorúbbnak tűnik a hozzáállás a kormány részéről, más oldalról nézve a kormány abszolút nyitott a blokklánc technológiára és fejlesztésekre.

Olyannyira, hogy a napokban Vitalik Buterin, az ethereum blokklánc létrehozója egy partnerségi megállapodást kötött egy orosz állami bankkal, a Vnesheconombankkal. A szerződést a Blokklánc: Oroszország új olaja elnevezésű blokklánc technológiával kapcsolatos rendezvényen írták alá. A megállapodás révén az Ethereum Foundation alapítvány segíti majd a bankot a blokklánc felfedezésében, hogy a közigazgatásban is alkalmazni tudják a technológiát.

Putin június elején fedezte fel a kriptopénzekben és az ethereumban rejlő lehetőséget. A Szentpéterváron tartott Nemzetközi Gazdasági Fórumon közvetlenül is tanácskozott Vitalik Buterinnel a blokklánc technológia jövőjét illetően. A nyár óta pedig folyamatosan jönnek a hírek Oroszország felől a kriptopénzekkel kapcsolatosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük