Oroszország személyi azonosításhoz kötné a bitcoin vásárlást

Oroszország egyre jobban érdeklődik a kriptopénzek iránt. Most egy új szabályozás bevezetésével Oroszország személyi azonosításhoz kötné a kriptopénzek, köztük a bitcoin vásárlását.

Oroszország személyi azonosításhoz kötné a kriptopénz vásárlást

Oroszországban azonosítás kell majd a bitcoin vásárláshozA hónap elején azzal került be az orosz nemzeti bank a hírekbe, hogy saját nemzeti kriptopénzt fejleszt. Most pedig leszabályoznák a piacon már meglévő digitális pénzek használatát.

Múlt héten az orosz helyettes pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a jövőben új szabályozás alá vetik a kriptopénzeket. Úgy tűnik most az új szabályozás miatt Oroszország személyi azonosításhoz köti majd a digitális pénzeszközök megvásárlását.

Új szabályozás

Július végére tervezi az orosz pénzügy minisztérium véglegesíteni a kriptopénzeket érintő szabályozást a TASS orosz hírügynökség szerint.

A javaslat szerint a kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciók ugyanolyan szabályozás alá esnek majd, mint a többi pénzügyi eszközök és származtatott termékek kereskedése. A szabályozás legfontosabb újdonsága a felhasználókra nézve a személyi azonosításhoz kötött kriptopénz vásárlás lesz. Erre Alexei Moiseev, helyettes pénzügy miniszter is külön felhívta a figyelmet.

“Ha valaki pénzügyi terméket akar vásárolni, meg kell mutatnia az útlevelét vagy más személy azonosításra alkalmas okmányát. Ezen kívül szükséges szerződést kötni és nyilatkozni az amerikai adóilletőségről. Kriptopénz vásárlásra ugyanezeknek a szabályokat kell majd alkalmazni”.

Személyi kell a bitcoin vásárláshoz - Oroszország személyi azonosításhoz köti a bitcoin vásárlástA szabályozás összecseng Elvire Nabiullina korábbi nyilatkozatával, aki az orosz központi bank vezetőjeként a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy Oroszország digitális pénzügyi eszközként kezeli a bitcoint, nem mint virtuális pénzt. Az új szabályozás ugyanezt a gondolatmenetet követi és a kriptopénzeket digitális eszközként definiálja. Azért fontos a digitális pénzek bekategorizálása, hogy a megfelelő adózási formát lehessen alkalmazni, így pedig a jövőben elkerülhető lesz majd a kettős adózás, mert nem lesz forgalmi adó köteles termék a bitcoin.

A nyár végi új szabályozás bevezetésével egyrészt felélénkülhet Oroszországban a kriptogazdaság, mert az állam hivatalosan is elismeri a digitális pénzek létjogosultságát. Másrészről azonban a helyi közösség aggályait fejezte ki, a személyi azonosítás miatt. Hiszen a bitcoin egyik nagy vonzereje, az anonimitás veszik el a személyi azonosításhoz kötött vásárlás révén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük