Feltámadt hamvaiból az Atari, jön az Atari coin

A Kodak után egy másik nagy ‘öreg’, az Atari is úgy döntött, hogy itt az ideje megfelelni a modern kor követelményeinek és egy új konzollal, valamint két Atari coin kibocsátásával tervezi a nagy visszatérést.

Az Atarival generációk nőttek fel, nekik köszönhetjük az olyan ikonikus játékokat, mint a Pac-Man és a Pong, valamint leghíresebb konzoljukat az Atari 2600-at is.

Atari coin gamereknek

A cég nemrégiben bejelentette, hogy saját kriptopénzeket kívánnak kibocsátani; az Atari Tokent a játékos platformoknak szánják, a Pong Tokennel pedig kaszinózni lehet majd az interneten.

“A blokkláncok technológiája nagyon fontos szerepet készül betölteni életünkben és átalakítja, sőt akár forradalmasíthatja is a jelenlegi gazdasági ökoszisztémát, különösen a videojátékok és az online tranzakciók területén”, mondta Frédéric Chesnais, a vállalat CEO-ja. Szerinte a cégnek lehetősége nyílt arra, hogy komoly pozícióba kerüljön a kriptoszektorban, egyrészt az Atari márka reputációja, másrészt a technológiai tapasztalat és potenciál segítségével.

A cég 17.5%-os részesedést szerzett az Infinity Networks Ltd-ben, amely blokklánc technológiával építi szórakoztató platformját és a megállapodás részeként létrehozza saját virtuális pénzét, az Atari Tokent. A tervek szerint a jövőben a két cég együttesen fogja irányítani a platform fejlesztését.

A token elnevezése azonban meglehetősen zavaró, ugyanis a cég korábban már létrehozott egy tokent ugyanezen a néven, amivel a gamerek a játékok virtuális világaihoz kapcsolódó tárgyakat vásárolhatják meg.

Forrás: Goodfon

A szerencse tokenje

Az Atari a Pariplay Ltd-vel együtt bővíteni kívánja a kriptopénzes online kaszinózás piacát is.

“Az új kaszinók vonzerejének növelése érdekében és amint az Atari Token elkészül, a cég elindítja a Pong Tokent, ami az online kaszinók kriptopénze lesz és ezeken a játéktereken lehet majd használni. A kripto kaszinók elindításának részleteit hamarosan közzétesszük”, olvasható a cég közleményében.

A bejelentést követően az Atari-részvények ára mintegy 60%-kal megugrott, azonban a későbbiekben fog csak kiderülni, hogy az új kriptokkal a vállalat értékét akarják-e növelni vagy emögött valós törekvések is lesznek.

Forrás: Bloomberg

Vissza a jövőbe

Az Atari legendás a videojátékok történelmében. A cég a 70-es években jött létre, videojáték konzolokat és videojátékokat gyártott, azonban 1983-ban leszállóágba került, ahonnan azóta sem tudott kikecmeregni.

1983-ban egy óriási recesszió rázta meg a videojátékos piacot, elsősorban az USA-ban és ennek okai a túltermelés, valamint a rossz minőségű játékok voltak. A válságért akkoriban az Atarit és annak üzletpolitikáját hibáztatták.

 

Borítókép forrása: Centibits

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük