A legjobb kriptopénzes híroldalak (angol): mit olvassunk, hogy képben legyünk?

Akik valamilyen szinten törik az angolt, sokszor rákényszerülnek nemzetközi kriptopénzes híroldalak felkeresésére, hogy képben maradjanak a kriptovilág folyamatosan változó zűrzavaros világában.

A Bitcoin Bázis minden tőle telhetőt megtesz, hogy anyanyelvén informálja a magyar kriptoközösséget, de egyelőre a kis piacokhoz, mint a miénk is, kisebb igények és elképzelések párosulnak és kénytelenek vagyunk napi 1-2 cikkel beérni.

De szerencsére jókor jön ilyenkor a nyelvtudás, vagy az egyre szofisztikáltabb Google Fordító, hogy korunk ‘lingua francájának’, az angolnak a hír- és tudásanyagát is szemünk elénk varázsolja. A lista nem kimerítő, de minden jelentősebb médiaportál fenn van.

CCN[.]com

A CCN.com nemrégiben ráncfelvarráson esett át és a domainneve is megváltozott Cryptocoinsnews.com-ról. Egyike a nagyobb bitcoin és kriptopénz blogoknak. 2013-ban látta meg a napvilágot és ma már több mint 100 000 egyedi látogatót szolgál ki naponta hírekkel, riportokkal és más funkciókkal. A Hacked.com partneroldala, ami kereskedési tippeket, ICO ajánlatokat kínál a fizetős Olvasóinak.

***A CCN június 10-én bejelentette, hogy megszűnik.***

TheMerkle

TheMerkle a kriptopénzes híroldalak között frissnek számít. 2014-ben alapították és vegyesen kínál informatív bejegyzéseket, sajtóközleményeket, hirdetéseket és bréking híreket. A 4 fős főállású csapat napi 20 posztot közöl naponta, amik általában rövidebbek, mint amit más oldalakon megszokhattunk.

kriptopénzes híroldalak

Bitcoinist

A Bitcoinist a neve ellenére nem csak a bitcoin háza táján zajló történésere koncentrál, de igyekszik mindent felölelni, ami a kriptogazdaság világában hírnek számít. Tisztességes volument produkálnak minden nap és jelenleg úgy 2.5 milliós havi látogatószámmal rendelkezik. Az írások minősége nagyon magas és sok érdekes csemegeposzttal is előrukkolnak. A bejegyzések hossza általában rövidebb, de pont ezért kiválóan megfelel, hogy a Twitter számlád vagy feed olvasódhoz add. A Bitcoinistnak magyar vonatkozása is van ugyanis magyar alapítású blog amelynek ügyvezetője mindmáig Radoki Norbert.

FELHÍVÁS - ÍRÓKAT, BLOGGEREKET, KÖZÖSSÉGI MÉDIÁSOKAT KERESÜNK
Otthon vagy a kriptopénzek, blokktech világában? Te vagy a következő Buterin? Gyere és élesítsd tudásod Magyarország legnagyobb kriptopénzes blogján! Decentralizált légkör, színes csapat és változatos feladatok. Építsük közösen a kriptogazdaságot Magyarországon! Ha érdekel, írj az info@bitcoinbazis.hu e-mailre.

CoinTelegraph

Van aki imádja, van aki rühelli, de tény, a CoinTelegraph egy kiterjedt médiabirodalmat épített fel az évek során. Nagyon bitcoin centrikus oldal, amely általában elsőként közli a bréking nyúzokat ami mellett a napi bejegyzésszám is kimagasló. Egyedi, képregényszerű illusztrációi szintén megosszák a kriptoközösséget, sokan szeretik, sokan nemtetszésüket fejezik ki, de fölöttébb egyediek. Jelenleg 15 millió látogatót szolgál havonta és angol mellett spanyolul, portugálul, japánul és szerbül is megjelenik. A Bitcoin Bázis 2 éves partnerségben van a CT csapatával és amellett, hogy átveszik hírértékű magyarországi témájú anyagaink, ingyenes konferencia (mint a soron következő BlockShowra is) és nemzetközi médiamegjelenést is biztosítanak.

Bitcoin[.]com

És ugye itt van a Bitcoin.com. Első pillantásra lejön a professzinalizmus, amivel a Bitcoin.com oldalát összerakták. Habár olvasottságából szépen lecsipkedtek a versenytársak, még mindig bőven 6 milliós havi látogatószámmal büszkélkedhet. A doménnév is sokat segít a topon maradni, de mellete folyamatosan minőségi tartalommal rukkol elő. Az oldalt Roger Ver egykori bitcoin evangelistából átvedlett bitcoin cash közösségi vezető tulajdonában van és mióta Roger Szatosi örökségét a saját bitcoin cash coinjában látja, sokan elpártoltak az oldaltól. Egyelőre igyekszik pártatlanul tudósítani a kriptovilág történéseiről, de tekintetbe véve a tátongó szakadékot a BTC és BCH közösség között, nem jósolunk nagy jövőt az oldalnak pártatlanság és objektivizmus szempontjából.

kriptopénzes híroldalak

CoinDesk

A CoinDesket nem kell bemutatni senkinek. 2016 januárjában felvásárolta a Digital Currency Group és azóta szárnyal az oldal. Havi 20 milliós látogatószámával kenterbe veri a kriptopénzes híroldalak többségét. Friss hírek, útmutatók, technológia, ICO-k, események mind  egy helyen megtalálhatók az oldalon. A CoinDesk szervezi a Consensus konferenciát, amire 2017-ben 2500-an látogattak el. A  State of Blockchain nevű jelentése pedig akadémiai minőségű negyedéves összefoglaló a blokklánc technológia és kriptopénzek állapotáról.

BitcoinMagazine

A CoinDeskkel és CoinTelegraph-val ellentétben a BitcoinMagazine szinte csak a bitcoinra koncentrál. Néha helyet kapnak más coinok is a hasábjain, de még mindig bőven a bitcoin az úr. A honlap 2012-ben látta meg a napvilágot, itt kezdte pályafutását az Ethereum alapító Vitalik Buterin is. Jelenleg 800 000 látogatót lát el insider tudósításokkal, háttéranyaggal, sajtóközleménnyel, szponzorált tartalmakkal.

kriptopénzes híroldalak

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.