A legjobb kriptopénzes híroldalak (angol): mit olvassunk, hogy képben legyünk?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Akik valamilyen szinten törik az angolt, sokszor rákényszerülnek nemzetközi kriptopénzes híroldalak felkeresésére, hogy képben maradjanak a kriptovilág folyamatosan változó zűrzavaros világában.

A Bitcoin Bázis minden tőle telhetőt megtesz, hogy anyanyelvén informálja a magyar kriptoközösséget, de egyelőre a kis piacokhoz, mint a miénk is, kisebb igények és elképzelések párosulnak és kénytelenek vagyunk napi 1-2 cikkel beérni.

De szerencsére jókor jön ilyenkor a nyelvtudás, vagy az egyre szofisztikáltabb Google Fordító, hogy korunk ‘lingua francájának’, az angolnak a hír- és tudásanyagát is szemünk elénk varázsolja. A lista nem kimerítő, de minden jelentősebb médiaportál fenn van.

CCN[.]com

A CCN.com nemrégiben ráncfelvarráson esett át és a domainneve is megváltozott Cryptocoinsnews.com-ról. Egyike a nagyobb bitcoin és kriptopénz blogoknak. 2013-ban látta meg a napvilágot és ma már több mint 100 000 egyedi látogatót szolgál ki naponta hírekkel, riportokkal és más funkciókkal. A Hacked.com partneroldala, ami kereskedési tippeket, ICO ajánlatokat kínál a fizetős Olvasóinak.

***A CCN június 10-én bejelentette, hogy megszűnik.***

TheMerkle

TheMerkle a kriptopénzes híroldalak között frissnek számít. 2014-ben alapították és vegyesen kínál informatív bejegyzéseket, sajtóközleményeket, hirdetéseket és bréking híreket. A 4 fős főállású csapat napi 20 posztot közöl naponta, amik általában rövidebbek, mint amit más oldalakon megszokhattunk.

kriptopénzes híroldalak

Bitcoinist

A Bitcoinist a neve ellenére nem csak a bitcoin háza táján zajló történésere koncentrál, de igyekszik mindent felölelni, ami a kriptogazdaság világában hírnek számít. Tisztességes volument produkálnak minden nap és jelenleg úgy 2.5 milliós havi látogatószámmal rendelkezik. Az írások minősége nagyon magas és sok érdekes csemegeposzttal is előrukkolnak. A bejegyzések hossza általában rövidebb, de pont ezért kiválóan megfelel, hogy a Twitter számlád vagy feed olvasódhoz add. A Bitcoinistnak magyar vonatkozása is van ugyanis magyar alapítású blog amelynek ügyvezetője mindmáig Radoki Norbert.

[su_box title=”FELHÍVÁS – ÍRÓKAT, BLOGGEREKET, KÖZÖSSÉGI MÉDIÁSOKAT KERESÜNK” style=”glass”]Otthon vagy a kriptopénzek, blokktech világában? Te vagy a következő Buterin? Gyere és élesítsd tudásod Magyarország legnagyobb kriptopénzes blogján! Decentralizált légkör, színes csapat és változatos feladatok. Építsük közösen a kriptogazdaságot Magyarországon! Ha érdekel, írj az [email protected] e-mailre.[/su_box]

CoinTelegraph

Van aki imádja, van aki rühelli, de tény, a CoinTelegraph egy kiterjedt médiabirodalmat épített fel az évek során. Nagyon bitcoin centrikus oldal, amely általában elsőként közli a bréking nyúzokat ami mellett a napi bejegyzésszám is kimagasló. Egyedi, képregényszerű illusztrációi szintén megosszák a kriptoközösséget, sokan szeretik, sokan nemtetszésüket fejezik ki, de fölöttébb egyediek. Jelenleg 15 millió látogatót szolgál havonta és angol mellett spanyolul, portugálul, japánul és szerbül is megjelenik. A Bitcoin Bázis 2 éves partnerségben van a CT csapatával és amellett, hogy átveszik hírértékű magyarországi témájú anyagaink, ingyenes konferencia (mint a soron következő BlockShowra is) és nemzetközi médiamegjelenést is biztosítanak.

Bitcoin[.]com

És ugye itt van a Bitcoin.com. Első pillantásra lejön a professzinalizmus, amivel a Bitcoin.com oldalát összerakták. Habár olvasottságából szépen lecsipkedtek a versenytársak, még mindig bőven 6 milliós havi látogatószámmal büszkélkedhet. A doménnév is sokat segít a topon maradni, de mellete folyamatosan minőségi tartalommal rukkol elő. Az oldalt Roger Ver egykori bitcoin evangelistából átvedlett bitcoin cash közösségi vezető tulajdonában van és mióta Roger Szatosi örökségét a saját bitcoin cash coinjában látja, sokan elpártoltak az oldaltól. Egyelőre igyekszik pártatlanul tudósítani a kriptovilág történéseiről, de tekintetbe véve a tátongó szakadékot a BTC és BCH közösség között, nem jósolunk nagy jövőt az oldalnak pártatlanság és objektivizmus szempontjából.

kriptopénzes híroldalak

CoinDesk

A CoinDesket nem kell bemutatni senkinek. 2016 januárjában felvásárolta a Digital Currency Group és azóta szárnyal az oldal. Havi 20 milliós látogatószámával kenterbe veri a kriptopénzes híroldalak többségét. Friss hírek, útmutatók, technológia, ICO-k, események mind  egy helyen megtalálhatók az oldalon. A CoinDesk szervezi a Consensus konferenciát, amire 2017-ben 2500-an látogattak el. A  State of Blockchain nevű jelentése pedig akadémiai minőségű negyedéves összefoglaló a blokklánc technológia és kriptopénzek állapotáról.

BitcoinMagazine

A CoinDeskkel és CoinTelegraph-val ellentétben a BitcoinMagazine szinte csak a bitcoinra koncentrál. Néha helyet kapnak más coinok is a hasábjain, de még mindig bőven a bitcoin az úr. A honlap 2012-ben látta meg a napvilágot, itt kezdte pályafutását az Ethereum alapító Vitalik Buterin is. Jelenleg 800 000 látogatót lát el insider tudósításokkal, háttéranyaggal, sajtóközleménnyel, szponzorált tartalmakkal.

kriptopénzes híroldalak

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.