Kriptopénzes játékok

Kriptopénzes játékok is vannak. Na nem túl sok, de egyre több. Ez némileg más, mint a bitcoin kaszinók világa, persze egyik-másik játékba kriptopénzt is küldhetsz a tárcádra, és így el is veszítheted azt. A különbség főleg abban áll, hogy itt nem annyira a szerencse, hanem inkább a képességek játsszák a főszerepet. Egyrészt. Másrészt pedig ezek olyan alkalmazások, amikkel akár akkor is szívesen eltöltenénk pár órát unalmasabb napjainkon, ha nem lehetne velük nyerni bitcoint, mint ahogy tettük is ezt annak megjelenése előtt. Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzünk meg most néhány ilyen játékot!

Chopcoin

A chopcoin a méltán híres agar.io népszerű klónja, bitcoin támogatással, böngészőben játszható. A játékban egy pici pöttyel indulunk, és meg kell ennünk a többi pöttyöt, amitől egyre nagyobbra és nagyobbra növünk. Lehet játszani “mindenki egymás ellen”, vagy “csapatok egymás ellen” típusú módban is. Bajnokságot is szoktak szervezni, de még pénzcsap játék is van. Nagyon addiktív tud lenni, főleg ha nem húzod fel magad azon, hogy mindig megesznek és kezdheted elölről. Az oldalnak rengeteg aktív felhasználója van, itt mindig elég nagy a pörgés. Ha szereted az agar.io-t, akkor ebben sem fogsz csalódni. Ugyan az, csak itt még pénzt is nyerhetsz 🙂 Az oldal stabil és megbízható, csak ajánlani tudom.

Spacey The Bird

A Spacey The Bird (Az oldal nem elérhető! A Szerk. 2017.09.16) egy Androidos játék. Spacey egy madár, aki az űrben repül, wow. És közben ki kell kerülnie az aszteroidákat, meg meg kell mentenie más madarakat. A bevetés közben mindenféle bónuszokat is gyűjthetünk, például pajzsot, amitől tovább él a madarunk, vagy bitcoin érméket. Minél tovább jutunk a küldetésben, annál több satoshit gyűjthetünk. A játék hirdetésekből tartja fent magát, de ha normál módban játszunk (amiben nincs bitcoin nyeremény) akkor nem kell reklámokat néznünk. De persze miért játszanánk normál módban? 🙂 A játék még egész fiatalka, tavaly év vége felé harangozták be a megjelenését a bitcointalkon. A fejlesztő nagyon lelkes és, még ma is dolgozik rajta. Én is kipróbáltam a játékot, jó kis időtöltés! 5500 satoshi a minimum kifizetés, ami egész hamar elérhető. Ráadásul ha meghívjuk a barátainkat, akkor az ő nyereményeikből is részesedünk.

Tremorgames

A Tremorgames oldala nem kifejezetten bitcoinos. Ez egy amolyan közösségi oldal, ahol játszani lehet. Mindenféle kriptopénzes játékok vannak a logikaitól a kalandjátékokon át a lövöldözősig. Az oldalon úgynevezett tremor érméket lehet gyűjteni. Tremor érme jár, ha elérünk bizonyos teljesítményeket a játékokban, ha minden nap bejelentkezünk az oldalra, ha meghívjuk a barátainkat, és más egyéb tevékenységekért is. Ezeket a tremor érméket pedig különböző jutalmakra lehet beváltani. És a jutalmak közt kiválaszthatjuk a bitcoint is! Megjegyzés: a cikk írásának idején a bitcoin jutalom kategória üres volt, de mivel évek óta jelen volt, remélhetőleg visszatér.

Huntercoin

kriptopénzes játékok egy őskövületeA huntercoin az “ember által bányászható” kriptopénz. Hát körülbelül olyan hashrate-el is lehet bányászni, mint amilyenre egy ember képes 🙂 A huntercoin bányászathoz előbb le kell töltenünk a weboldalukról a pénztárcát (cold wallet). Majd telepíteni azt, és megvárni, míg beszinkronizál. Türelem! Ez egy elég régi coin, szóval jó néhány blokkot le kell tölteni, mire elindul a történet. Ez után ki kell választanunk, hogy melyik csapatban szeretnénk játszani. Majd vennünk kell néhány huntercoint a játékhoz, például a poloniexen. Igazán nem drága, a cikk írásának idején a huntercoin (vagyis a HUC) 2680 satoshi értéken állt. A coin megért már szebb időket is. Fénykorában eléggé felverte az árát az, hogy az USA-ban egyes fegyverboltokban is lehetett fizetni vele. Na de vissza a sztorihoz. Szóval venni kell néhány huntercoint, majd beküldeni a huntercoinos tárcánkba. Majd a játékban vásároljunk néhány katonát, és küldjük ki őket érméket gyűjteni. Aztán feküdjünk le aludni, és mire felébredünk talán oda is ér! 🙂 Bizony, ehhez a coinhoz sok türelem kell. Mert a katonák borzasztó lassan mozognak. Ráadásul sokan használnak botokat is. Ez lehet hátrány, de akár előny is. Esetleg megpróbálhatjuk kifigyelni a botok logikáját, és így előnyhöz jutni 🙂 Azért azt fontos megjegyezni, hogy ha az ellenfél katonái utolérnek, akkor meg kell velük küzdeni. És ha veszítesz, elveszíted a katonáidat, vagyis a rájuk költött huntercoint is. Szóval csak ügyesen!

Dragon Knights of Valeria

A Dragon Knights of Valeria (Az oldal nem elérhető! A Szerk. 2017.06.16) a kriptopénzes játékok úgynevezett MMORPG kategóriájába sorolható, és pillanatnyilag több ezer regisztrált felhasználója van. Az oldal sokféle kriptopénzt elfogad, a bitcoinon kívül litecoint, dogecoint, mooncoint, vagy hypert is. Regisztráció után a játékosok felderíthetik a játék térképét, ahol mindenféle városokba és falvakba juthatunk el, szörnyekkel kell megküzdenünk, és mindenféle játékbeli tárgyakat gyűjthetünk, valamint kriptopénzeket is. A karakterünket fejleszthetjük, halászhatunk, vadászhatunk, várost és hadsereget építhetünk. Elég izgi nem? A játékban nem éppen a grafika játssza a főszerepet, bár ez már a második kiadás, és az eredetihez képest azon is sokat javítottak. Viszont elég sok a szöveges sztori, szóval nem árt, ha szeretünk olvasgatni, különben lemaradunk róla. A játék maga elsőre  kicsit összetettnek tűnik (talán túlságosan is), de néhány nap alatt elég jól bele lehet jönni. Egy próbát mindenképp megér!

A kriptopénzes játékok új generációja: Nexium – Beyond the Void

A Beyond the Void pedig egy várva várt új játék, aminek a megjelenését idén nyárra ígérték, bár elvileg már februártól kipróbálhatja néhány szerencsés. A játék a nexium nevű új kriptopénzzel fog működni, amiből összesen 100.000.000 darabot generáltak egy ethereum szerződésen keresztül. A nexium egyébként tavaly év végén felkerült a poloniexre is, és aki akkor észnél volt, még 1500 satoshi körüli áron be is vásárolhatott belőle. Én kicsit bizalmatlan voltam, sok játékot harangoztak már be korábban, amiből végül nem lett semmi, így a kivárásra játszottam. Ebből az lett, hogy a mai napon már 8000 satoshi felett van az értéke. Most akkor ez a vonat is elment? Ki tudja. Az is lehet, hogy még most is érdemes vásárolni. Ha valóban elindul a játék, várhatólag lesz egy nagy értékugrás. Ráadásul űrhajós lesz! Szerintem már mindenki alig várja, hogy jól szétlőhessük egymást az űrben, és összekalózkodjunk egy kis nexiumot!

A kriptopénzes játékok a pénzváltó oldalakhoz és a kaszinókhoz hasonlóan jönnek – mennek. Volt korábban néhány kedvencem, amik azért nem kerültek fel a listára, mert már nem adnak kriptopénzes jutalmat. Ilyen például az Oh Crop! című Androidos játék, ahol mindenféle növények elől kellett röpködni, nehogy lelőjenek minket, vagy a bitcoin2048. De ahogy a kriptopénzek egyre jobban elterjednek és nő a népszerűségük, úgy valószínűleg a játékipar is egyre inkább magáévá teszi majd a technológiát. Jó szórakozást a játékokhoz! Coinokra vigyázni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük