A bitcoin kaszinók világa

Kukkantsunk bele kicsit a bitcoin kaszinók világába. Bitcoint sokféle módon szerezhetünk. Csatlakozhatunk egy nagy bányásztársasághoz, vagy kereskedhetünk vele a bitcoin pénzváltóknál.

Ha eléggé kitartóak vagyunk, ezekkel a módszerekkel idővel szert tehetünk némi profitra is. Ám ez egy lassú folyamat, és a nyereségünkből valószínűleg nem fogunk korábban nyugdíjba menni.
Szóval mi van akkor, ha nem érünk rá ennyire? Szerencsét próbálhatunk például a bitcoin kaszinók valamelyikében! Figyelem! Masszív függőségveszély! A bitcoin kaszinók hamar magával ragadják az embert. Viszonylag hamar juthatunk némi könnyű pénzhez, de ha nagyon belemelegszünk a játékba, komoly összegeket is veszíthetünk. Az alapszabály itt is, hogy hosszútávon mindig a ház nyer!!!

Tudd, mikor kell kiszállni. Persze könnyű beszélni (írni)… Több éves bitcoin kaszinós pályafutásom alatt sok olyan játékost láttam, aki szó szerint a nullából csinált több százezer, vagy akár több millió forintnyi bitcoin hasznot, és olyanokat is, akik percek alatt milliókat veszítettek.

Mitől egyediek a bitcoin kaszinók?

Vajna szivar kaszinóA bitcoin kaszinók nem tartoznak Andy Vajna fennhatósága alá. A legtöbb kaszinónál a nemzetiséged és a bejelentkezési helyed lényegtelen. Nem fogják megsarcolni a nyereményedet, mielőtt kiveszed a kaszinóból. Ha nagyobb összeget nyersz, nem kell pénzt osztogatnod a hirtelen szerzett sok új “barátodnak”. A nyereményedet pillanatok alatt kiutalhatod a bitcoin pénztárcádba, ezért is csak a tranzakciós díjat kell megfizetni, ami általában néhány forintnyi bitcoin szokott lenni, de van olyan kaszinó is, ahol ingyenes. A regisztrációhoz többnyire csak egy becenév meg egy jelszó kell. Esetleg egy email cím. Van ahol még ezeket sem kérik. De semmiképp sem kell kiadnod a személyes adataidat, nincs lakcím, telefonszám, édesanyád leánykori neve mező a regisztrációnál.

A kaszinók egy része biztosít némi ingyen pénzt is, amit időnként kikérhetsz (ez a faucet, vagy pénzcsap). Így akkor is játszhatunk kisebb összegekben, ha nem akarjuk a saját pénzünket kockára tenni. Bár a kaszinó a nagybani játékra ösztönöz, ha komolyabb tétekkel játszol, idővel “szinteket léphetsz”, és így gyakrabban, vagy nagyobb összegeket kérhetsz ki a pénzcsaptól. Más bitcoin kaszinók bónusszal kecsegtetnek, ha bitcoin letétet helyezel el a számládon. Van olyan oldal is ahol még a chat aktivitást is jutalmazzák.

Mire figyeljünk oda, amikor kaszinót választunk?

 • A kaszinó hírneve: Bármelyik bitcoin kaszinóba érdemes beregisztrálnunk, ha másért nem is, a bónuszok felvétele miatt, de csak olyan kaszinóba küldjünk pénzt (letét), amelyikben megbízunk. A megbízhatóság egyik legfontosabb mércéje, hogy mióta létezik a kaszinó. Soha ne utaljunk pénzt olyan kaszinóba, ami a múlt héten indult el.
 • A ház jutaléka (house edge): Hagyományos kaszinókban ez egy fontos tényező, mert akár 15% is lehet. A bitcoin világában ez rendszerint nagyon alacsony, léteznek 1% alatti kaszinók is.
 • Az oldal rendelkezésre állása, sebessége: Fontos, hogy a kaszinó stabil szerveren fusson. A stabilitást nem befolyásolhatja a játékosok száma. Egyes kaszinókban másodpercenként,
  vagy több másodpercenként fogadhatunk egyet (ez borzasztó lassú), másokban másodpercenként akár 10-et vagy többet is. Ennek akkor van jelentősége, ha valamilyen martingale stratégiát követve szeretnénk játszani egy kicsi alaptéttel, és automatikusan szeretnénk fogadni (autobet).
lady-casino-gambling | bitcoin kaszinók jelentik az új vadnyugatot
Kredit: behance.net © Kajenna Art
 • Vannak-e csetszobák: Kaszinózás közben szeretünk társalogni. Akár új barátokat is szerezhetünk. Eldicsekedhetünk a nyereményeinkkel, vagy elpanaszkodhatjuk a bukásainkat. De hétköznapi dolgokat is megbeszélhetünk. Ha autobettel játszunk, akár órákig is pöröghetnek a fogadásaink, anélkül, hogy közbe kellene avatkozni. Persze célszerű szemmel tartani a fogadásokat de közben el lehet ütni az időt beszélgetéssel.
 • Bizonyíthatóan fair-e a kaszinó: Ez is egy fontos tényező, és nem mindenhol garantálják (egyformán). Abban játszik szerepet, hogy az oldal üzemeltetői tudnak-e valamiképp csalni (befolyásolni a fogadásaink eredményét).
 • Bónuszok: Erre különféle megoldások vannak. A mértékük eléggé eltérő lehet. Minél több a bónusz, annál népszerűbb a kaszinó a játékosok körében. Ehhez általában bizonyos feltételeknek kell eleget tennünk, jellemző a wager kritérium, vagyis, minél többet játszunk a pénzünkkel, annál több bónuszt kapunk.
 • Altcoin támogatás: Előfordulhat, hogy nem szívesen tesszük kockára a nehezen megszerzett bitcoinunkat, és inkább valami kevésbé értékes coint preferálunk.
 • Ügyfélszolgálat: A bitcoin hálózat túlterheltsége, vagy az adott kaszinó technikai problémái miatt nem érkezik meg az utalásunk, vagy valamilyen hibát vélünk felfedezni az oldalon. Ilyenkor fontos, hogy azonnali szakértői segítséget kérjünk.

Dice, a legnépszerűbb kaszinó játékok egyike

A legnépszerűbb játék a kocka, angolul dice. Ilyenkor egy képzeletbeli kockával dobunk, és meg kell tippelnünk, hogy a dobás eredménye kisebb, vagy nagyobb lesz-e egy adott számnál. A kocka oldalainak száma rendszerint nem a hatoldalú, hanem sokkal több (de ezen ne akadjunk fent 🙂 ). A legtöbb ilyen kaszinóban van egy 0.00 és 99.99 közti számsor (de akár eltérő is lehet).

A bitcoin kaszinók világa
Kredit: behance.net © Eslam Yehya

Fel kell tennünk valamekkora tétet, mondjuk 0.00001 bitcoint (mi választhatjuk ki), és megadnunk egy számot (mondjuk legyen 49.5), aminél kisebbet (vagy nagyobbat) szeretnénk dobi. Majd dobunk, és ha nyerő a dobásunk, akkor a feltett összeg dupláját nyerjük. Persze elérhetünk más szorzókat is. Ha mondjuk 0.99-nél kisebb számra játszunk, nyerés esetén a feltett összeg százszorosát is nyerhetjük, persze jóval kisebb az esélyünk egy százszoros szorzóra, mint egy duplázásra. Mégis sokan játsszák ezt a stratégiát úgy, hogy feltesznek egy kezdeti alacsony alaptétet, majd minden veszítés esetén valamekkora százalékkal növelik a tétjüket, nyerés esetén pedig visszatérnek az alaptéthez.

Ennyi az egész. A bitcoin kaszinók világában ezt a játékot használják a legtöbben, de persze lehet pókerezni, Blackjackezni, félkarú rablózni, és még sok minden mást is.

A kedvenc oldalaim

A következő részben személyes kedvenceimet mutatom be és próbálok egy kis kedvet teremteni az online kaszinózáshoz. Kiváló unaloműző, csak ne vegyük túl komolyan!

Primedice

Ez egy kockajáték oldal. Régi, már a negyedik verziónál tart. Az egyik legmegbízhatóbb oldal a bitcoin kaszinók között. A legtöbb felhasználóval büszkélkedik a műfajban. A Primedice-nál a ház jutaléka 1%, ami elég alacsonynak mondható. Meghívhatjuk a barátainkat is játszani, és részesedhetünk a feltett pénzeik összegéből. Az oldalon rendszeresen vannak különböző bónuszok, de van állandó pénzcsap (faucet) is. A pénzcsapból kikérhető bitcoin mennyisége attól függ, hogy mennyi téttel fogadtunk eddig összesen, tehát folyamatosan nő.

prime-dice-game
Egyszerű és letisztult a Primedice dizájnja. Semmi extra, csak a játék.

Sajnos a kezdeti összeg elég alacsony, mindössze 200 satoshi, amit 3 percenként kérhetünk ki, viszont ha már 10 bitcoinnyi tétet megjátszottunk, akkor ez az összeg ugrásszerűen elkezd növekedni, akár több ezer satoshi is lehet. Nagy hátránya, hogy a sok felhasználó miatt az oldal állandóan túlterhelt, és az automatikus fogadás funkció eléggé lassú a versenytársakhoz képest.

Primedice előnyök:

 • Régi, megbízható oldal.
 • Sokféle bónusz, 10 bitcoin feletti össz-tét felett jó pénzcsap.
 • Meghívott emberek tétjei után jutalék.

Primedice hátrányok:

 • Csak bitcoinnal lehet játszani.
 • Túlterhelt, automatikus fogadás lassú.
 • Kezdeti pénzcsap összege nagyon alacsony.

FortuneJack

A FortuneJack szintén nagy múltú oldal. Tavaly DDOS támadásoknak volt kitéve, de azóta sokat fejlesztettek a biztonságon. Itt is játszhatunk kockajátékot, de van póker, Blackjack, félkarú rabló, és sok egyéb más is. Ráadásul altcoinokkal is játszhatunk. Jelenleg elfogadnak litecoint, dogecoint, reddcoint, és dash-t is a bitcoin mellett. Van pénzcsapjuk is, ennek összege fix, 523 satoshi.

A bitcoin kaszinók világa
A FortuneJack kezdőoldala eléggé impozánsra sikeredett és valós időben követhetők rajta az eddig megrakott tétek és jackpot nyeremények.

Egyes játékokra további bónuszok is vannak (pl. ha félkarú rablózunk, megduplázzák az első befizetésünket). Meghívhatjuk barátainkat is, és részesedhetünk a tétjeik után (de sajnos ez a kockajátékra nem vonatkozik). Nagyon gyors az automatikus fogadás, talán az egyik leggyorsabb a műfajban. Az oldalon akár banki átutalással is fizethetünk, amit átváltanak bitcoinra, sőt, saját belső pénzváltójuk van, amivel az egyes altcoinok közt váltogathatunk (elég vaskos tranzakciós költség fejében).

FortuneJack előnyök:

 • Régi, megbízható oldal.
 • Sokféle bónusz.
 • Meghívott emberek tétjei után jutalék.
 • Altcoinokat is támogat, belső pénzváltó.
 • Bankkártyás fizetés.
 • Nagyon gyors automatikus fogadás.

FortuneJack hátrányok:

   • A múltban támadások érték, és ma sem olyan megbízható, mint a Primedice.
   • Pénzcsap értéke alacsony, és nem növelhető.
   • A meghívott ismerősök játéka után nem kapunk részesedést, ha kockajátékon játszanak.

 

Crypto-games (A crypto-games jelenleg nem érhető el magyarországi IP címről)

Ez egy fiatal oldal, de hamar népszerűvé vált. A Crypto-games a bitcoin mellett még hétféle altcoint is támogat, és van játékpénz is, amiből ha elég sokat gyűjtünk, átválthatjuk bitcoinra (vagy valamilyen altcoinra). Van pénzcsap, aminek már a kezdeti összege is elfogadható, és különböző feladatok elvégzését követően folyamatosan növekszik. Az oldal jutalmaz minket azért, ha aktívak vagyunk a cseten, ha sok tétet játszunk meg, ha barátokat hívunk meg, sőt még az oldal iránti lojalitásunkért is.

Szintén van belső pénzváltási lehetőség (a FortuneJackhez hasonlóan szintén drága). A kockajáték mellett félkarú rabló, Blackjack, rulett, és még lottó is van. Különböző belső versenyeket szerveznek (pl. jutalmazzák az adott hónapban legnagyobb értékben játszó játékosokat). Nagy hátránya, hogy az alacsony összegű tétek megtétele tovább tart (sokkal), mint a nagyobb téteké. Gyors és megfelelő ügyfél-szolgálattal rendelkeznek, összességében egy elég jó kaszinó.

Crypto-games előnyök:

   • Sokféle bónusz.
   • Meghívott emberek tétjei után jutalék.
   • Altcoinokat is támogat, belső pénzváltó.

Crypto-games hátrányok:

   • Fiatal oldal (bár eddig megbízható).
   • Drága belső pénzváltó.
   • Kis összegű tétek lassúak

Figyelmeztetés: A kaszinókban szép pénzt nyerhetsz, de rengeteget is veszíthetsz! Csak annyi pénzt kockáztass, amennyit megengedhetsz magadnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük