Pozitívan ítélik meg a cégek a kriptopénzek jövőjét

Az elmúlt napok hírei és az áresések kisebb pánikot okoztak a kriptopénz piacokon, azonban a pánik helyett inkább arra érdemes figyelni, mi zajlik a színfalak mögött, vagyis hogy mit gondolnak a cégek a kriptopénzek jövőjét illetően és várható-e ezek szélesebb körű adaptálása, vagyis növekedhet-e a kriptopénzes kereskedelem.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A héten több felmérés is napvilágot látott, ezek eredménye szerint az idei évben a top kriptopénzek árfolyamának jelentős növekedése várható.

2018 az Ethereum éve lesz?

A Finder felmérése szerint az Ethereum idén nagyobb növekedést érhet el a piaci értékében mint a bitcoin. A fogyasztási cikkek és szolgáltatások összehasonlító honlapja 9 blokklánc iparági résztvevőjét kérdezte a 12 top kriptopénz idei alakulásáról. A kutatás azt állapította meg, hogy az Ethereum piaci értéke 212%-kal, a bitcoiné 194%-kal, a bitcoin cash pedig 123%-kal növekedhet a megkérdezett piaci szereplők szerint.

A market cap vagyis piaci kapitalizáció az adott vállalat értéke az aktuális tőzsdei árfolyam alapján.

Top 12 kriptopénz, 2018. március 11, forrás: CoinMarketCap

Az Ethereum piaci értékének emelkedése nagyrészt a blokklánc egyre szélesebb körű adaptálásának tulajdonítható, nyilatkozták a felmérésben résztvevők a South China Morning Postnak.

Az árfolyamokat illetően a felmérés szerint a bitcoin első helyen 29533 dolláros, a bitcoin cash második helyen 2721 dolláros, az Ethereum pedig a harmadik helyen 2550 dolláros árfolyammal zárhatja a 2018-as évet.

Az előrejelzések a febuár 27-ei árszintek alapján készültek.

Növekedhet a kriptopénzes kereskedelem

Egy másik felmérés arra volt kíváncsi, hogy vajon mennyire érdekeltek a különböző cégek a kriptopénzes tranzakciók adaptálásában.

A Neustar International Security Council (NISC) survey-e alapján a megkérdezettek 80%-a a technológiákkal kapcsolatos aggodalmaik ellenére fontolóra veszi a kriptopénzek, így például a bitcoin használatát üzleti tranzakcióikra, 48%-uk pedig arra számít, hogy a kriptok használata növelheti bevételeiket.

mindenki a zöld jelzésre vár a kriptopénzes kereskedelem terén
Forrás: Market Voice

A Computer Business Review beszámolója az aggodalmakat illetően megjegyzi, hogy a hackertámadások komoly fejfájást okoznak a megkérdezett vállalatok vezetőinek.

“A ransomware és a DDoS támadások jelentik a legnagyobb fenyegetést a cégek számára, azok mennyisége, komplexitása és kiterjedt mértéke miatt”, nyilatkozta Rodney Joffe a felmérést végző NISC vezetője.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

A kriptopénzek adaptálásával kapcsolatos félelmek azonban pozitív változást eredményezhetnek, ugyanis ez még nagyobb ösztönzést ad a vállalatoknak arra, hogy komolyabb biztonsági intézkedéseket tegyenek. A megkérdezett cégek 40%-a már aktívan ezen dolgozik, áll a felmérésben.

Borítókép forrása: UUS Stuudio

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.