Bővíti kriptopiacát Németország és Fehéroroszország

A Német Nemzeti Idegenforgalmi Tanács (GNBT), valamint Fehéroroszország is megnyitotta kapuit a kriptopénzek előtt. Előbbi a turizmus fejlesztése és növelése céljából fogja biztosítani a kriptopénzes fizetési lehetőségeket, utóbbi pedig az összes, az országban működő kriptovállalkozást szeretné legalizálni és a helyi IT parkban való regisztrációval otthont adni azoknak.

Utazás kriptopénzből Németországba

A GNTB mostantól elfogadja a kriptopénzekkel való fizetést szolgáltatásaiért, adta hírül a Cointelegraph német nyelvű változata. Mostantól tehát bárki szabadon fizethet németországi útjáért bitcoinnal és más népszerű kriptopénzekkel a szervezet 32 irodáján keresztül.

A frankfurti székhelyű tanács a Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztériumhoz tartozik és ők finanszírozzák annak működését. A GNTB több mint hat évtizede dolgozik a turizmus fejlesztésén, marketing stratégiákat és koncepciókat dolgoz ki meghatározott témákkal, eseményekkel és látnivalókkal kapcsolatosan. Ezek összefoglaló neve a ‘Destination Germany’, amelyet számos országban reklámoznak.

Forrás: FTHMB

“A digitalizációs stratégiánk része, hogy folyamatosan vizsgáljuk a legfrissebb technológiákat és trendeket és megnézzük, hogy beleilleszthetők-e azok a cégünkbe”, mondta Petra Hedorfer, a GNTB vezetője. A cég tervei között szerepel a blokklánc technológia tesztelése a pénzügyi műveletekhez, így például a nemzetközi tranzakciókat illetően is.

A szervezet szerint a technológia érdekes perspektívákat kínál a pénzügyi transzferek gyorsasága, átláthatósága és biztonsága tekintetében, valamint potenciális lehetőségekkel bír a fejlesztésekkel és a megtakarításokkal kapcsolatosan.

“A GNTB vezető szerepet kíván betölteni, mind az innovációban, mind a turizmusban”, tette hozzá Petra Hedorfer.

Fehéroroszország legalizálja a kriptovállalkozásokat

Fehéroroszország is precedenst szeretne betölteni az országban található kriptovállalkozások legalizálásával. A digitális gazdaság fejlődésével kapcsolatos elnöki rendelet idén március 28-án lépett életbe. A rendeletet még tavaly decemberben írta alá Alexander Lukashenko miniszterelnök. A kriptovállalkozások – ebbe beleértve a bányászatot, az okos szerződéseket és a kriptotőzsdéket – legalizálásával az ország nemzetközi vállalatokat és vállalkozókat szeretne az országba csábítani. Ennek mindössze egy feltétele van, az érdeklődőknek Fehéroroszország Szilícium-völgyébe, a High Technologies Parkba kell bejegyeztetni vállalkozásaikat. A park egy speciális gazdasági státuszú terület és különböző IT vállalkozásoknak ad otthont.

it-park
Forrás: Coinspeaker

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük