Először vezette be egy kriptotárca a PayPalon keresztül történő ETH vásárlást

A MetaMask kriptotárca megkezdte a PayPal-on keresztül történő ether vétel bevezetését az összes amerikai felhasználója számára.

Annak ellenére, hogy a MetaMask tavaly decemberben integrálta a PayPalt a tárcájába, a funkció nem volt azonnal elérhető az összes felhasználó számára az Egyesült Államokban. A legfrissebb jelentések szerint azonban mostantól az USA-ban minden felhasználó zökkenőmentesen vásárolhat és utalhat ETH-t közvetlenül a MetaMask mobilalkalmazásából. Emellett a vállalat azt is bejelentette, hogy a MetaMask az első Web3-as tárca, amely a PayPalon keresztül kínál ETH tranzakciókat.

A PayPal is a kriptovaluták népszerűsítésére törekszik

A MetaMask elsősorban a hatókörének bővítésére és a kriptók globális szintű elfogadásának előmozdítására összpontosít. Ennek érdekében a vállalat az utóbbi időben több fizetési szolgáltatóval is partnerséget kötött, ezek közé tartozik például a MoonPay, a Coinbase Pay, a Transak, a Wyre és a Sardine is. A PayPal tehát nem az első fizetési szolgáltató, amely együttműködik a MetaMask-kal.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a népszerű kriptotárca nemrég bevezetett egy új, “Buy Crypto” nevű funkciót. A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiat valutával vásároljanak kriptót közvetlenül a cég Portfolio alkalmazásából.

Úgy tűnik egyébként, hogy a partnerek céljai egyeznek, tekintve, hogy a PayPal is lelkesedik a kriptók népszerűsítéséért. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott első negyedéves jelentése szerint a PayPal jelenleg összesen 943 millió dollárnyi digitális eszközzel rendelkezik, ami körülbelül 56%-os ugrást jelent az előző negyedévhez képest.

Emellett a PayPal hatalmas felhasználói bázissal is rendelkezik, amelyet a MetaMask igyekszik majd kihasználni a hatókörének kiterjesztése érdekében. Jelenleg ugyanis a PayPalnak nem kevesebb, mint 429 millió felhasználója van világszerte.