Kriptotárcáktól digitális tanácsadásig: Terjeszkedne a Ledger

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ledger Enterprise Solutions néven új vállalkozást alapít a Ledger, a hardveres kriptotárcáiról ismert vállalkozás.

A hardver alapú cointárca egy pendrive-hoz hasonló méretű eszköz, ami egyfajta széfként szolgál a felhasználók kriptotárcáihoz hozzáférést biztosító privát kulcsoknak. Jelenleg két különböző termékük van a piacon: a Nano S, amit 59 dollárért (kb. 18,000 Ft.) forgalmaznak, illetve a valamivel nagyobb és több kulcs tárolására alkalmas Nano X, amelynek ára 119 dollár (kb. 36,500 Ft.).

A francia cég ügyfelei a szolgáltatásprofiljából adódóan jelenleg túlnyomórészt magánemberek és kisbefektetők. Már korábban is tettek lépéseket a vállalati ügyfelek megszerzésének irányába, amikor 2018-ban elindították a Ledger Vault nevű szolgáltatásukat, a Ledger Vault egyfajta biztonsági rendszer a digitális javak, például kriptovaluták védelmére, melyet a Crypto.com kriptotőzsde és a CoinShares.com digitális befektetésekre szakosodott pénzügyi tanácsadó cég is használ.

A Ledger Enterprise Solutions néven létrehozott új üzleti egységük mostantól a már létező Ledger Vaultra alapozva új szolgáltatások fejlesztésével fog foglalkozni. Az első fejlesztéstervek között a kiberbiztonsági képességek további növelése, illetve a tanácsadói és audit szolgáltatások bevezetése szerepel.

Jean-Michel Pailhon, a vállalat üzleti részlegének igazgató-helyettese kiemelte, hogy ahogy egyre több és több cégnek a mérlegében jelennek meg és képviselnek jelentős részt a különböző digitális javak, blokklánc technológián alapuló kriptovaluták, úgy egyre nagyobb az igény a szolgáltatásaikra. Mint fogalmaz, a Ledger Enterprise Solutions küldetése aktívan hozzájárulni ahhoz, hogy a digitális javak piaci szegmense a közeljövőben „több billió dolláros” iparággá nője ki magát.

A közelmúltban több neves cég is nagyot nyitott a blokklánc alapú digitális technológiák, legfőképp a bitcoin irányába. A MicroStrategy nevű felhő alapú szolgáltatásokat kínáló vállalat 2020 augusztusában pénzügyi tartalékainak 70 százalékát, mintegy 5,100,000,000 dollárt váltott át bitcoinra. Az elektromos autógyártók sztárja, a Tesla pedig nem nemrégiben 1,500,000,000 dollár értékben vásárolt bitcoint, majd bejelentette, hogy a továbbiakban már bitcoinban is lehet fizetni a vállalat által gyártott gépkocsikért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.