Hasítanak a kriptotőzsdék: 2 billió dolláros rekord kereskedési volumen májusban

Hiába a májusi piaci vérengzés, Musk és Kína trollkodása, a kriptovaluta tőzsdék ebből is jól profitáltak.

Még nincs is vége a hónapnak, de már biztos, hogy 2021. májusa mint rekord kereskedési volumenű hónap fog bekerülni a történelemkönyvekbe a 2270 milliárd dolláros havi forgalommal.

Kapcsolódó: Hogyan válassz kriptovaluta tőzsdét? Útmutató kezdőknek

A május egyébként a negyedik hónap zsinórban, mikor a forgalom meghaladta az 1 billió dollárt a legitim és algoritmikus oda-vissza kereskedést (értsd: csaló) nem alkalmazó tőzsdéken. A The Block Legitimate Index 24 kriptovaluta tőzsde pontos kereskedési forgalmát jegyzi:

A kripto <-> kripto tőzsdék közül a top helyezés újra a Binance-nek jár, ami a hónapban brutálisan magas 1.5 billió dolláros forgalmat bonyolított le, köszönhetően a változatos stabilcoinoknak és altcoinoknak, illetve a Binance Smart Chain blokkláncon indult projekteknek. A BSC projektek között ugyan voltak egyenest átverések is, de amelyek kiállták a befektetők próbáját, bőven profitáltak a rekord tőzsdei likviditásból.

Ha a dollár, euró stb. fiatpénz tőzsdéket vesszük, akkor a prímet a Coinbase viszi 198 milliárd dolláros havi forgalommal.

Szuper lenne tudni egyébként a transzparencia és tisztánlátás érdekében, hogy a három magyar hazai bróker (Coincash, Coinmixed és MrCoin) mekkora kereskedési forgalommal dolgozik havonta, de erről nincsenek nyilvános adatok. Pedig sokat segítene Magyarországot is belőni és felrakni a nemzetközi térképre, legalább a kriptovaluta tőzsdei/váltói/brókeri ranglistán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük