Kriptovalutával is lehet fizetni a Christie’s egyik aukcióján

A Christie’s a világ egyik legrégebbi aukciósházának számít, 1766-ban alapította James Christie. A két legismertebb árverési helye Londonban és New Yorkban található, például utóbbi helyen kelt el 400 millió dollárért Leonardo Da Vinci Salvator Mundija. És most úgy tűnik, hogy a hihetetlen árverésekről ismert aukciósház el fogja fogadni a bitcoint és az ethert is egy 6 millió dollárra becsült festményért. A tárcát, amelyben a vételárként használandó coinok vannak, az aukciósház által jóváhagyott valamelyik cégnél kell tartani. Ezek többek között a Coinbase, Fidelity, Gemini és a Paxos. Az árverésre a jövő héten kerül sor és a kép, amelyért kriptovalutával is lehet fizetni, Keith Haring egyik festménye. Persze nem ez az első festmény, amelyért bitcoinnal is lehet fizetni, de a Christie’s esetén mindenképpen törtenelmi a pillanat.

A Christie’s aukcióján elfogadják az ethert és a BTC-t is egy festményért

Haring amúgy egy fiatalon elhunyt amerikai graffiti- és festőművész, valamint társadalmi aktivista. A most eladásra kerülő műve 1984-ben készült és a Christie’s szerint az egyik legkorábbi olyan festmény, amelynek alkotója a számítógép létezését ünnepli. 1984-ben került piacra az Apple Macintosha, tehát tényleg van ilyen kapcsolódási pont a mű és a technológia között. És pontosan ez volt az oka annak is, hogy a kriptovalutás fizetést lehetővé teszik az aukción. Hiszen a Christie’s szerint egy ilyen képnél szinte kötelező a legmodernebb technológiák használata a folyamat során.

A festmény becsült értéke 5,4 és 6,2 millió dollár között van, egyes szakértők szerint ennél többet is megadhatnak majd érte vevők. Az aukciósház elég egyértelműen meghatározta, hogy mely cégeknél tartott tárcákból lehet majd fizetni. De például nincs lehetőség több tárcából utalni az összeget, egyetlen helyről kell küldeni a BTC-t vagy ethert. Az eredetileg egy német gallériatulajdonos, bizonyos Paul Maenz által birtokolt festmény központjában egy számítógép áll, körülötte pedig emberek tömege ünnepli a technológiai fejlődést. Maga a számítógép pedig egy elég abszrakt emberalak feje. Érdekesség, hogy a cikkben azért nem említettük meg a festmény nevét, mert valójában Névnélküli címen fut. Négy darabban vásárolható meg, és összességében pedig 3 x 3 méteres alkotásról van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.