Külön Instagram készül a 13 éven aluli gyerekeknek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Instagram vezetői azt tervezik, hogy elkészítik a népszerű alkalmazás új verzióját, amit a 13 évesnél fiatalabbak is használhatnak.

Az Instagram, amit egymilliárd dollárért vásárolt meg a Facebook, az egyik legnépszerűbb képmegosztó alkalmazássá vált az elmúlt évek során. Jelenlegi szabályzata tiltja 13 éves kor alatt a szolgáltatás használatát. A világ változik, olykor nehéz lépést tartani a trendekkel, Joe Osborne szerint a gyerekek egyre gyakrabban kérdezik meg a szüleiktől, hogy csatlakozhatnak-e végre olyan internetes oldalakhoz, ahol a barátaikkal beszélgethetnek vagy képeket és videókat oszthatnak meg.

A BuzzFeed News egy belső vállalati Instagram-bejegyzéshez szerzett hozzáférést, ahol a vezetők arról tárgyaltak, hogy Instagramot indítanának a 13 év alatti gyerkőcöknek. Vishal Shah arról írt, hogy a projekt során két dologra összpontosítanak, idézve:
“(a) integritásunk és adatvédelmi munkánk felgyorsítása a lehető legbiztonságosabb élmény érdekében a tizenévesek számára, és
(b) az Instagram olyan verziójának felépítése, amely lehetővé teszi a 13 évnél fiatalabbaknak, hogy elsősorban biztonságosan használhassák az Instagramot.”

Ez nem az első hasonló kezdeményezés, hiszen a Messenger Kids egy 6 és 12 éves kor között használható csevegői alkalmazás a Facebooktól, amit a szülők teljes mértékben felügyelhetnek. Azonban nem makulátlan, hiszen 2019-ben hiba történt, ami lehetővé tette az idegen felnőttek számára azt, hogy beszélgetést folytassanak a gyermekekkel.

Miközben az Instagram megpróbálja biztonságossá tenni az oldalt a tizenévesek számára, azt még nem tudjuk, a gyakorlatban ez hogyan nézne ki.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri már tapasztalta, milyen a személyhez fűződő jogok megsértése. Egy éve egy névtelen telefonáló értesítette a rendőrséget, hogy túszokat tart a házában. Ez természetesen nem volt igaz, de a NYT szerint ez csupán töredéke annak, ami a nagyvállalkozókkal megtörténhet. A dark web-en olyan dolgok lehetnek fent róluk, amik eszünkbe sem jutna. Az eset óta Mosseri eltakarja gyermekeit egy-egy emoji-val, amikor képeket tesz közzé nyilvános profilján. Vajon sikerül létrehozniuk egy olyan biztonságos Instagramot a gyerekeknek, ahol senkinek nem kell eltakarnia az arcát?

További érdekes cikkeink:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.