ATM-szolgáltatók figyelmébe: a Lamassu új kriptovaluta ATM modellekkel jött ki


A portugál kriptovaluta ATM gyártó Lamassu piacra dobta legfrissebb új-generációs ATM készülékeit.

Új kriptovaluta ATM modellek a Lamassu-tól

A ‘Sintra’ névre keresztelt új Lamassu széria 3 új modellt tartalmaz: Sintra, Sintra Forte és Douro II.

Az összes készülék támogatja a BTC, BCH, LTC, ETH, DASH és ZEC coinokat és az ATM operátorok szabadon választhatnak mely kriptopénzeket engedélyezik. Az operátorok egyben szabadon variálhatnak a díjaikkal, jutalékaikkal és a hitelesítési eljárásokkal is, az adott joghatóságtól függően.

A Lamassu operátorok saját szerverekkel és wallettal kell rendelkezzenek

A Sintra és Sintra Forte kétirányú kriptovaluta ATM míg a Douro II géppel csak vásárolni lehet a coinokat. A Sintra Forte belső széffel lett felszerelve és mintegy 20 százalékkal nagyobb mint a Sintra. A Lamassu ATM-ket üzemeltetők kötelesek saját szerverparkot és walletet üzemeltetni ugyanis a cég nem biztosít központi szervert.

A nyílt forrású szoftverrel futó Lamassu még 2013-jött ki először bitcoin ATM-mel, akkoriban a cégvezető testvérpáros Zach és Josh Harvey egy gitárboltot üzemeltetett főállásban. A nagy ugrás a garázsgyárból profi ipari szereplővé 2017-ben történt mikorra az értékesített ATM-ek száma elérte a 400-at a tranzakció szám pedig a napi 20-30-at. Jelen pillanatban a Coinatmradar a Lamassu piaci részesedését 11.17% százalékra becsüli 427 aktív ATM-mel.

A vállalat mindenáron függetleníteni kívánta magát az üzemeltetőktől amit a Harvey testvérek egy interjú során így indokoltak: “nagyon fontos volt számunkra hogy minél jobban elkülönüljünk az üzemeltetőktől. Voltaképp nincs információnk a gépekről miután kikerülnek tőlünk azon kívül, amit az operátorok megosztanak velünk […] egy decentralizált rendszert választottunk. Nincs pénz utalására vagy a felhasználói adatok tárolására alkalmas szerverfarmunk. Azaz, ezeket a pénzeket se tudjuk megcsapolni mert nincs hozzáférésünk.”

Utoljára augusztusban írtunk a kriptopénz ATM-kről és térnyerésükről. Akkor a teljes ATM-szám 3508 volt ami nem több mint kettő hónap alatt 3824-re nőtt.

2016 óta szolgáljuk a magyar kriptoközösséget. 365 napból 365-ötöt dolgozunk. Védünk az átverésektől, tanácsokkal látunk el, válaszolunk a leveleidre és igyekszünk igényes, hasznos tartalmakkal szolgálni minden egyes nap. Szerinted fair dolog, ha nem támogatod a munkánk?

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.