Bitcoin heti piaci elemzés – 50. hét – Lassan 800 dollár a bitcoin árfolyam

Bitcoin heti piaci elemzés – 50. hét – 2016. december 12 – 16.

Piaci áttekintés

A múlt hét tanulsága: az BTC/USD árfolyam ismét erőre kapott, már 770 USD felett jár

Heti nyitóár: 762 USD
Heti záróár: 769 USD

Bitcoin heti piaci áttekintés

A múlt hét elejei olasz szavazás miatti esést, gyorsan korrigálta a bitcoin árfolyama. Renzi ment, Paolo Gentiloni jött helyette a miniszeteri székben, és hozta magával az emelkedő bitcoin trendet. Hétfőn 742 dollárig csökkent az ár amit a hét végére sikerült visszakorrigálni. A korrekció olyan jól sikerült, hogy a 750-es ellenállást maga mögött hagyva jelenleg 770 dollár körül jár az árfolyam.

Hétfőn még 740 dollárnál kezdett a bitcoin

Technikai indikátorok

A hét iránya: lassan 800 dollár a bitcoin árfolyama

Ellenállás: 800 USD
Támasz: 690 USD

A következő ellenállás 800 dollár

Az árfolyam stabilan tartja magát a támasszal szemben miközben egyre inkább ostromolja a 770-es ellenállást.
Emelkedő trend van kialakulóban a 4 órás charton is ami végig támaszként szolgált eddig a 700 dolláros szintről indulva. A közelnövőben ez az emelkedés folytatódhat tovább egészen a 800 dollárig amíg az árfolyam a trendvonal felett jár. A jelenlegi ellenállás 770 dollárnál jár.
Ami az emelkedési potenciált illeti, a 800-as szint egyelőre azonban kemény diónak tűnik. Az árfolyam továbbra is szenvedhet 800 dollár dollár körül az ellenállás áttörésével.
Folyamatos emelkedő trend
A kereskedők úgy tűnik, hogy készülnek a FED monetáris politikai ülésére amit a héten kedd-szerdán tartanak. Ez megalapozhatja a hangulatot a hétre. Kamatemelést már beárazta a piac, ezért az elemzők arra jobban kíváncsiak, mikor jöhet a következő megszorító intézkedés. A kamatdöntő ülés és a héten várható makrogazdasági adatok mozgathatják meg a bitcoin árfolyamát.
Kínában a héten jön ki az ipari termelésről, a befektetésekről és az értékesítésekről makrogazdasági adat ami a bitcoin keresletet befolyásolhatja. Erős makroadatok lenyomhatják a bitcoin árfolyamot, míg gyengébb értékek erősíthetik a spekulációs vásárlásokat a yüan gyengülése miatt. Így a kínai kereskedők a magasabb profit érdekében a bitcoinhoz fordulhatnak.

Fontosabb piaci események a héten

A héten a sok országban lesz kamatdöntő ülés, de a piac leginkább a FED kamatdöntő ülését figyeli majd. Ezen kívűl makrogazdasági várakozások teljesülésre és az inflációs adatokra kíváncsi mindenki.

Nap Időpont Esemény Ticker
Hétfő  

13:00

Indiai inflációs adatok BTC/INR
Kedd 03:00

10:30

Kínai ipari termelési adatok

Angol inflációs adatok

BTC/CNY

BTC/GBP

Szerda 20:00 Amerikai kamatdöntő ülés BTC/USD
Csütörtök 9:30

13:00

14:30

Svájci kamatdöntő ülés

Angol kamatdöntő ülés

Amerikai inflációs adatok

BTC/CHF

BTC/GBP

BTC/USD

Péntek 11:00

11:30

Európai inflációs adatok

Orosz kamatdöntő ülés

BTC/EUR

BTC/RUB

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük