2024 a launchpad tokenek éve lesz – mutatjuk, miért

A kriptovaluta-befektetések számos alternatívát kínálnak már befektetéseinkhez, melyek közül a jelentős hasznossággal rendelkező tokenekre kell összpontosítani. A launchpad – magyarul: indítópultok – platformok döntő szereppel rendelkeznek a piacok, ők azok a motorok, melyek elősegítik a láthatóságot, a finanszírozást és a piaci integrációt azáltal, hogy feltörekvő startupokat és befektetőket kötnek össze. A rejtett drágakövek feltárásához elengedhetetlen a launchpadekkel is foglalkozni, ez az útmutató pedig bemutatja a legnépszerűbb képviselők jelen helyzetét.

A Maker DAO úttörő inkubációs modellje

A Maker DAO natív tokenje, a DAO jelentős mozgásokat tapasztalt elindulását követően. 2021 februárjában 3,17 dollárért, 2021 áprilisában pedig már 7,45 dollárért kereskedték. Indulását követően 1852%-os emelkedést mutatott be, mikor elérte mindenkori csúcsát, az 5 982 dollárt.

A Maker DAO egy inkubátor, mely növekedési technológiákat biztosít startupok számára a SaaS – vagyis a Software as a Service megoldásával. A DAO egy decentralizált autonóm szervezet, melynek a működés központi elemét szolgáltatja. A platform befektetési funkciója, a DAO Pad demokratizálja a korai fázisú befektetéseket a lakossági befektetők számára hagyományos és digitális eszközökben egyaránt, befektetői mérettől függetlenül.

A Maker DAO számtalanszor bizonyította már sikerességét, hiszen az Orion Protocol, a LaunchX és a DAFI Protocol is rajtuk keresztül indult el a siker útján. A platform mindemellett kiemelkedő szerepet töltött be a CWS (Seascape Network) és az IPAD (Infinity PAD) elindításában.

A Maker DAO projekt teljesítménye figyelemreméltó utat járt be, ugyanakkor a token teljesítménye jelenleg alulmarad a várakozásoktól: jelenlegi 3 100 dolláros árával és az elmúlt 6 hónapban tapasztalt 160%-os emelkedésével azért szégyenkeznie továbbra sem kell.

A Polkastarter mérhetetlen hullámzása

A Polkastarter POLS tokenje mindössze 0,0014 dollárba került 2020 szeptemberében, rá negyedévre azonban elérte történelmi csúcsát, a 7,51 dollárt, mely 670-szeres növekedést jelent. A nyílt forráskódú indítópult-platform a Polkadot infrastruktúráját használva, mely lehetővé teszi előre meghatározott mennyiségben történő swap-ok használatát bizonyos pool-okon keresztül. Ezzel megkönnyíti az ICO-kat az induló projektek számára, melyek biztosítják az árstabilitást és védelmet nyújtanak a hirtelen ingadozásokkal szemben.

A projekt natív tokenje, a POLS hozzáférést biztosít a felhasználóknak a készletekhez, és elsőbbségi hozzáférést biztosít a vásárlásokhoz. A POLS lekötése exkluzív hűségjutalmakkal jár, melyeket a platformon belül lehet beváltani.

A POLS közelmúltbeli teljesítménye látványos volt: az elmúlt 6 hónapban közel 300%-ot emelkedett, jelenlegi árfolyama pedig 1,05 dollár, mely ugyanakkor messze elmarad a 2021 első negyedévében mért sikertől.

Mi lehet a következő bikapiac sztárja?

A launchpad-ek sikere nemcsak a mögötte álló csapattól, hanem a használt blokklánc népszerűségétől is függ. Az olyan bevált láncokra épülő platformok, mint a Polkadot vagy a BNB Chain szilárd alapot teremthetnek.

A kriptopiac azonban folyamatosan változik és fejlődik, napról napra jelennek meg az új ambiciózus projektek, melyek részesedést hódítanak el a régebbi versenytársakkal szemben. A Blast egy új, layer 2-es blokklánc, mely a piac meghódítására készül. Az elmúlt egy hónapban sikerült 30 milliárd dollárt meghaladó TVL-t összegyűjteniük, és bekerült a 10 legnagyobb zárolt értékkel rendelkező projekt közé. A Blast első launchpad-je, a BlastUP hasonló sikerekre készül.

A BlastUP a kezdetektől fogva három számjegyű nyereséget generál

A BlastUP az első launchpad a Blast ökoszisztémán belül. A csapat mottója a „grow faster and earn more” magyarul annyit tesz, hogy ’növekedj gyorsabban és érj el többet’, mely egyszerűséget és átláthatóságot biztosít a startupok számára, akik zökkenőmentesen szeretnének belépni a piacra.

Az előértékesítés kezdetétől fogva mindössze egy hónap alatt a BlastUP 2,5 millió dollárt gyújtött össze, a befektetői érdeklődés megugrásával pedig jó úton halad a csapat, hogy több millió blokklánc-felhasználót mágnesként vonzzon be. A projekt lényegét a Launchpad Accelerator, mely dokumentálja és optimalizálja a tokenomikát, ezzel pedig ésszerű tőkebevonást idéz elő. A BlastUP számára az elsődleges a biztonság, mellyel azt kívánják elérni, hogy csak a legmegbízhatóbb projektek kerüljenek be az ökoszisztémába. Ez az elkötelezettség a fenntartható növekedést helyezi előtérbe a gyors hozammal szemben.

A BLP token előértékesítési ára jelenleg 0,055 dollár, mely hatalmas érdeklődésnek örvend. Könnyen lehet, hogy a BLP listázása után a nagyobb tőzsdéken hasonló sikereket érhet el, mint a Seedify vagy a Polkastarter.

Következtetés

A kriptovaluta környezet számtalan lehetőséget kínál a befektetők számára, melyek közül a launchpad-ek kiemelkedő szereppel bírhatnak. A Seedify és a Polkastarter figyelemreméltó növekedése a megbízhatóság és megtérülés együttesét idézte elő, a piac fejlődésével azonban az olyan ígéretes projektek, mint a BlastUP képesek lehetnek fenntartható növekedés és biztonság mellett teret hódítani a kriptoszférában.

Weboldal: https://blastup.io/
Twitter: https://twitter.com/Blastup_io
Discord: https://discord.gg/5Kc3nDhqVW
Telegram: https://t.me/blastup_io

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***