Leállt a Coinbase, mikor a bitcoin a 17 ezer dollárhoz közelített

A Coinbase november 16-án, este 11 óra után leállt. 

Az amerikai Coinbase kriptovaluta tőzsde weboldala és mobilalkalmazása elérhetetlenné vált tegnap este. A bitcoin 17 000 dollárhoz közelített, amikor a felhasználók nem tudtak hozzáférni fiókjaikhoz. A világ egyik legnagyobb kripto váltója az oldalán azt írta, hogy a problémát gyorsan sikerült megoldaniuk. A vállalat szerint már minden rendben van, úgy az oldal, mint a mobilapplikáció is zavartlanul működik. Arról nem adtak még hírt, hogy mi okozhatta a teljes leállást, mindössze annyit osztottak meg a kriptoközösséggel, hogy a vállalat a probléma okát még vizsgálja.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a több mint 35 millió felhasználóval rendelkező kriptotőzsde platformja leáll. Jelentős ármozgások esetén többször dobta már be a törülközőt a Coinbase. Amikor a bitcoin ára elmozdul, a kriptotőzsde felülete mindig váratlan technikai okokból kifolyólag elérhetetlen lesz. Idén májusban 10 ezerről 8000 dollárra zuhant a BTC. A Coinbase leállt. A vállalat akkor azzal magyarázta a hibát, hogy az internetes kapcsolattal voltak kisebb-nagyobb gondjai. Júniusban ismét hiba lépett fel, ami miatt rengetegen nem tudtak belépni a Coinbase fiókjaikba. Az aktív kereskedők fel voltak háborodva, hiszen a kriptovaluták árváltozásakor azonnal lépniük el, de a platform rendszeresen fellépő technikai problémái miatt lehetetlen tranzakciókat indítani.

Ebben az évben már ez volt a negyedik eset, amikor a kereskedők arról számoltak be, hogy nem tudtak a fiókjaikba belépni. A Coinbase ugyan mindig mentegetőzik, de a hibák mögött meghúzódó technikai malőrt a mai napig nem tudta orvosolni. Brian Armstrong-nak az apolitikus cégimázs építgetése helyett, inkább a műszaki problémák megoldásába kellene az energiát fektetnie, hiszen emiatt veszíthet el sok klienst, nem pedig a dolgozók politikai hovatartozása miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.