A bitcoin 10 ezer dollár felett járt, a Coinbase pedig leállt

A bitcoin elérte a 10 ezer dolláros lélektani határt, a Coinbase oldala viszont leállt, megint. Az egyik legnagyobb kriptotőzsde oldala mindig akkor mondja fel a szolgálatot, amikor a kriptovaluták királya komoly ármozgást él meg. 

Ma éjszaka, közép-európai idő szerint 1 órakor a bitcoinnak sikerült ismét átlépnie a 10 ezer dolláros határt. Az áremelkedéskor a vezető amerikai kriptotőzsde, a Coinbase azonban ismét leállt. Körülbelül egy órán át nem működött a kriptovaluta tőzsde weboldala eddig nem tisztázott technikai problémák miatt.

A bitcoin áremelkedésére pozitívan reagáltak az altcoinok is. A többségük ára a bitcoinnal együtt emelkedett, így a teljes piaci kapitalizáció 5%-os növekedést mutatott, 270 milliárd dollárról 284 milliárd dollárra nőtt. A Coinbase viszont az áremelkedésre leállással válaszolt. A probléma kivizsgálása szinte azonnal elkezdődött, viszont így se volt elérhető a platform közel 1 óráig. A vállalat nem tette közzé a leállás okát, viszont azt állította, hogy azonosították a problémát és kijavították azt.

Nem ez az első eset

A technikai problémákra szakosodott megfigyelő oldalak által szolgáltatott adatok megerősítették a Coinbase állításait, miszerint éjszaka 1 óra körül jelentkezett a probléma. Rengeteg panasz érkezett a kriptotőzsde felé. Sok felhasználó azt írta, hogy még a Coinbase fiókjába sem tudott belépni, nemhogy tranzakciókat indítani.

Azok, akik aktív kriptovaluta kereskedők joggal lehetnek felháborodva, hiszen a kriptovaluták árváltozásakor azonnal cselekedniük kell, de az állandóan akadozó felület gyakorlatilag ellehetetlenít minden jellegű hozzáférést a fiókhoz.

Nem ez volt az első eset, amikor a platform teljesen elérhetetlenné vált. Jelentős ármozgások esetén már többször mondott csődöt a híres amerikai kriptotőzsde. Egyelőre nem tudni az okát, de amikor a bitcoin ára drasztikusan elmozdul, a Coinbase felülete mindig váratlan technikai problémákkal küszködik.

Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt, amikor a bitcoin néhány perc alatt 10 000 dollárról 8 000 dollár alá esett, a kriptotőzsde elérhetetlen lett. A vállalat később azt nyilatkozta, hogy akkoriban az internetes kapcsolattal voltak kisebb-nagyobb problémai, és a hálózati torlódások miatt késleltette az ETH és az ERC-20 tokenek küldését is. Sok felhasználó azonban arról számolt be, hogy a weboldal teljesen leállt.

Közel egy évvel ezelőtt is hasonló történt. Akkor a bitcoin 15 perc alatt nagyjából 15%-os árzuhanást szenvedett el. A kereskedők nem tudtak azonban hozzáférni fiókjaikhoz és kriptovalutáikhoz, mivel a Coinbase oldalát ismét technikai problémák bénították meg.

Egy éven belül ez a harmadik leállás pont egy olyan pillanatban, amikor a kriptokereskedőknek azonnal reagálniuk kellene az árváltozásokra. A Coinbase már több millió felhasználóval rendelkezik a sorozatos technikai zavarok miatt viszont könnyen elveszítheti kliensei egy részét. Nem tudni, hogy mi állhat a problémák hátterében, de minél hamarabb orvosolniuk kellene, hiszen a kriptotulajdonosok türelme is véges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük