Leállt az OTP szolgáltatása, sokan nem tudnak a számlájukhoz hozzáférni

Leállt az OTP Bank online szolgáltatása, adta hírül a pénzintézet. Sokan nem tudnak hozzáférni a számlájukhoz. Egy decentralizált eszköznél, például a bitcoinnál ilyen nem fordulhat elő. 

Ma reggel az OTP Bank a weboldalán közleményt adott ki, melyben arról értesítette az ügyfeleit, hogy technikai okok miatt a pénzintézet online szolgáltatásai nem érhetők el. A honlap fejlécén úgy fogalmaztak:

“Tisztelt Ügyfeleink! Technikai okokból jelenleg több szolgáltatásunk sem elérhető. Nagy erőkkel dolgozunk a probléma mielőbbi megoldásán. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. OTP Bank”

Úgy tudni, valóban több online szolgáltatásuk leállt, de ettől függetlenül megnyugtatták a klienseket, hogy mind a kártyaelfogadás, mind az ATM-ek, mind pedig a bank fiókjainak szolgáltatásai elérhetőek, rendben működnek, így nem kell az ügyfeleknek pánikba esni. Nemcsak a webes felületen vannak azonban gondok, hanem a mobilos applikáción is.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a magyar bank szolgáltatásai akadoznak. Legutóbb idén áprilisban jelezte a bank a Facebook oldalán, hogy több online szolgáltatása is leállt. Az ügyfelek természetesen teljesen kikeltek magukból, jogosan, hisz a hiba órákra megbénította a különféle banki platformok használatát.

A decentralizált pénzek esetében ilyen nem fordulhat elő. A bitcoin hálózat egy elosztott számítógépes hálózat, ami egyszerűen nem tud leállni. Nincs egy központi entitás, amely akár önszántából, akár technikai okokból lekapcsolja a szolgáltatását. Nem kell attól tartani, hogy egy központi szervert ért kibertámadás lebénítja az egész rendszert.

Emellett a bitcoin kiváló fizetőeszközként, a nemzetközi átutaláskor egy hagyományos bankszámla esetében a tranzakció napokat vesz igénybe. A bitcoin tranzakciók viszont sokkal gyorsabbak, sokszor azonnaliak. Bitcoinnal fizetni biztonságos, hiszen senki nem tudja ellopni például a bankkártya, hitelkártya adataidat. Gondtalanul vásárolhatsz a neten, anélkül, hogy azon kellene aggódnod, mikor nyúlják le kibertámadók a pénzedet.

Ami különösen fontos, a kormányoktól független pénzeszköz. A Te kizárólagos tulajdonod, nincs központi hatóságnak ellenőrzése felette. Ennél azonban még több érv szól a bitcoin mellett, lásd itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.