Lefújta a Liquid a Telegram gram tokenjeinek értékesítését

A japán Liquid tőzsde lemondta a Telegram ICO-ja során kibocsátott gram tokenek értékesítését.

A Liquid eredetileg tavaly júniusban bejelentett Gram Asia viszontértékesítés keretében adott el jelentős mennyiségű Gram tokent ügyfeleinek.

A tokeneket azonban addig nem szabad kibocsátani, amíg a Telegram TON hálózata – a tokeneket támogató blokklánc – aktiválásra nem kerül. Erre elméletben tavaly októberben kellett volna hogy sor kerüljön. Az értékesített tokenekből befolyó összegeket escrowban helyezték letétbe az aktiválásig.

Ám most a Liquid egy január 10-én publikált blogbejegyzésében kijelenti, hogy az eladási feltételek szerint a TON-nak 2019. november 30-ig el kellett volna indulnia, és mivel erről szó sincs, az értékesítést törlik.

A Telegram blockchain projektjét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) októberében indított pere hátráltatja, ami azt állítja, hogy a gram tokenek valójában nem regisztrált értékpapíroknak minősülnek, amit a Telegram nem jelentett be a hatóság felé.

A SEC kontra Telegram bírósági tárgyalás február 18-19-én esedékes.

A Liquid az ügyfelek befektetéseit 100%-ban visszatéríti a tokenértékesítésben résztvevőknek. A Liquid által nyilvánosságra hozott letéti ether tárca jelenleg üres.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.