Lehet, hogy a Dingo Token is csak egy rug pull?

Nemrégiben az Info Security Magazine tett közzé egy írást arról, hogy az egyre népszerűbb Dingo Token nem is annyira tiszta játékot játszik, mint azt gondolnánk. A Dingo whitepaper dokumentuma szerint ez a kripto 10%-os tranzakciós díjat alkalmaz. Ezzel szemben most szakértők felfedeztek egy olyan megoldást, amelynek segítségével a fejlesztők konkrétan meglovasíthatják a felhasználók pénzét.

A Dingo Token kódjában van egy rejtett funkcionalitás

A Check Point szakemberei egy olyan funkciót találtak a token okosszerződésében, amely lehetővé teszi a Dingo fejlesztőinek, hogy úgy manipulálják a “setTaxFeePercent” funkciót, hogy 95%-os extra díjat és 4%-os likviditási díjat számoljanak fel. Ez lenne a plusz funkció:

Ez azt jelenti, hogy ennek használatakor a tranzakciós díj összességében 99%-os mértékű lesz. A Check Point szerint eddig 47 alkalommal használták ezt a rejtett funkcionalitást. A kriptos közösség egyébként nagyon felbolydult az ügy kapcsán, tekintve, hogy a Dingo Token elég nagy népszerűségre tett szert indulása után. Most viszont a szakértők óvatosságra figyelmeztetnek. A képen az látható, ahogy egy felhasználó a befektetett pénzének mindössze 1%-áért kapott tokent:

A fent említett cikk szerint is elég gyakori az ilyen jellegű csalási tevékenység, főleg, hogy a kriptovaluták világában mindenki, még a csalók is élvezhetik az anonimitás és a gyorsaság lehetőségeit. Persze ez nem jelenti még azt, hogy a Dingo Token tényleg csalás lenne. A Check Point szakemberei viszont figyelmeztetnek arra, hogy nagyon körültekintően kell eljárnia mindenkinek. Ettől függetlenül azért megindult a kiáramlás a tokenből, a Dingo Token ugyanis egyetlen nap alatt elveszítette értékének 99.8%-át.