Lehúzza a rolót a Coinbase bitcoin bankkártyája

Leállítja a Shift bitcoin bankkártyákat a szolgáltató áprilisban.

Bezár a Shift bitcoin bankkártya szolgáltató

A Redditen röppent fel a hír, hogy Shift bitcoin bankkártya kiadó a napokban kezdte az ügyfeleit tájékoztatni, hogy leállítja a szolgáltatását. A Shift bitcoin kártya segítségével az Egyesült Államokban lakó Coinbase felhasználók tudták elkölteni a korábban megvásárolt bitcoinjaikat a VISA hálózatát használva. A legfrissebb hírek szerint, amit az egyik felhasználó a Redditen a hétvégén osztott meg, úgy tűnik azonban, hogy a kártyaszolgáltató bezárja ezt az üzletágát.

Shift bitcoin bankkártya

Február 16-án töltöttek fel egy felhasználói emailt a r/Bitcoin fórumra,  amely feltehetően a Shift csapatától származik. A Gmailről készült képernyőfelvétel szerint a bitcoin debit kártya program 2019 április 11-től lesz felfüggesztve. A hírt hivatalosan a Shift oldaláról nem erősítették meg, nem árulták el, hogy mi az oka annak, hogy kivonják a saját terméküket a piacról. Elmondásuk szerint a kártyák továbbra is használhatóak lesznek egészen a deaktiválás napjáig.

Mindig is sok kritika érte

A 2015-ben indult Shift a kriptopénzes bankkártyák között  folyamatosan növekvő piaci részesedést tudhatott be maga mögött, annak ellenére hogy évről évre egyre több piaci szereplő jelent meg a szektorban. Már az induláskor is erős ellenállás fogadta őket és szkeptikusan álltak a cég indulásához mivel nehéz volt látni, hogyan találják majd meg a célpiacot a kártya számára. Ugyanis ahhoz, hogy a felhasználók használni tudják a kártyát már rendelkezniük kell bitcoinnal és ezen felül kellett még húsz dollár kibocsátási díjat fizetniük.

A közösségi média oldalakon a felhasználók leginkább találgatni tudnak csak hogy mi állhatott a döntés mögött. A legtöbben arra voksolnak, hogy feltehetően a kriptotél miatt egyre csökkenő keresletnek tudható a bezárás.

Ettől függetlenül a Coinbase továbbra is folytatja a növekedését, csak más területeken. Múlt héten például egy olyan funkciójukat jelentették be, mely révén a privát kulcsokat  felhő szolgáltató tárhelyen lehet tárolni, mely révén a Coinbase felhasználók hozzáférhetnek a bitcoin privát kulcsaikhoz. Egy múlt heti hírünk a Coinbase-ről, hogy egy bugvadász etikus hacker kritikus sebezhetőséget talált a tőzsdén és mivel jelentette, 30 000 dollár jutalmat kapott a vállalattól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük