Lemondott Michael Saylor, a MicroStrategy feje

Saylor elmondása szerint ő maga a vállalat bitcoin vásárlásaira fog összpontosítani, a MicroStrategy szoftverüzletágát pedig az új vezérigazgató kezében hagyja.

Michael Saylor a vezérigazgatói pozícióját egy helyettesének adta át, a bitcoin maximalista vállalkozó pedig a cég ügyvezető elnöke lett, mert így állítása szerint jobban tud foglalkozni a kriptovaluta vásárlásával. Egy keddi közleményből az is kiderült, hogy Saylor helyét Phong Le, a vállalat korábbi elnöke veszi át.

“Úgy vélem, hogy az elnöki és vezérigazgatói szerepek szétválasztása lehetővé teszi számunkra, hogy jobban tudjuk követni a két vállalati stratégiánkat, a bitcoint vásárlást, valamint a vállalati szoftverekkel foglalkozó üzletágunk növekedését. Ügyvezető elnökként jobban tudok majd a bitcoin vásárlási stratégiánkra koncentrálni, míg Phong vezérigazgatóként felhatalmazást kap a vállalat általános ügyeinek kezelésére.” – mondta Saylor.

Phong Le egyébként elmondása szerint nem szeretné azonnal megváltoztatni a vállalat jelenlegi stratégiáját, és hozzátette, hogy Saylorral a vállalati és a bitcoin stratégia összehangolása korábban is problémamentes volt.

Nagy a vállalat vesztesége a bitcoin miatt

A kedden közzétett második negyedéves beszámoló alapján a MicroStrategy 917,8 millió dolláros veszteséget könyvelt el a mostani medvepiaci helyzet miatt, a bitcoin árfolyama ugyanis a tavaly novemberi 68 ezer dolláros csúcs óta több mint 70%-ot zuhant. A vállalatnak most körülbelül 130 ezer BTC van a tulajdonában, nagyjából 3 milliárd dollár értékben.

A MicroStrategy új vezérigazgatója egyébként 2020 júliusa óta a cég elnöke, és a vállalathoz való 2015-ös csatlakozása óta már több vezetői pozíciót is betöltött, többek között pénzügyi és műveleti igazgatói posztot.