Lengyel biztosítótársaság blokkláncra viszi a dokumentumait

A Link4 lengyel biztosítótársaság partnerségre lépett a Coinfirm regtech céggel, hogy blokklánc alapú rendszerrel oldja meg az elektronikus dokumentumai tárolását.

A Coinfirm Trudatum nevű blokklánc eszköze lehetővé teszi a cég számára az elektronikus dokumentumok transzferjét és tárolását, továbbá biztosítja azok megváltoztathatatlanságát. Konkrétan a Link4 ügyfelei számára ez azt jelenti, hogy biztosítási papírokhoz online is hozzá lehet majd férni és ellenőrizni lehet, így csökkentve a vállalat papírmunkáját.

A Link4 a direkt biztosítási piac vezetőjének tartja magát Lengyelországban. A 2003-ban indult társaság állítólag az első a lengyel piacon, amely kizárólag telefonon és interneten értékesített gépjármű-biztosításokat

A blockchain egy újabb technológiai előrelépés a vállalat számára, írta Agnieszka Wrońska, a Link4 igazgatóságának elnöke egy posztban:

“Régóta a modern és biztonságos megoldásokra összpontosítunk, és ehhez kétségtelenül illeszkedik a blockchain, amely garantálja a dokumentumok mentését utólagos szerkesztés lehetősége nélkül. Az ügyfelek számára előnyös, ha mindig ugyanazon a helyen, változatlan formában találnak dokumentumokat, például a termékkártyát vagy a biztosítási feltételeket.”

A blokklánc alapú megoldást állítólag már a lengyel verseny- és fogyasztóvédelmi hivatal is jóvá hagyta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük