Levásárolható kuponokkal kompenzálja a Bitmain pórul járt bányászokat

A Bitmain levásárolható kuponokkal kompenzálja a legújabb hardverjára előre fizető bányászokat a múlt havi árfolyam bukó hatására.

Az AntMiner S17+ és T17+ vasak után, aminek a kiszállítása február közepétől április végéig zajlik, 17$ – 272$ értékű kuponokat ad a Bitmain annak függvényében, hogy a bányászok vásárláskor mennyit buktak a március 12-ei bitcoin krachon, illetve a késlekedő szállítások miatt az időn túli beüzemelésen, ami a májusi felezés miatt fontos.

Ha például valaki március végén rendelte meg az AntMiner S17+-ét, akkor a Bitmain 240$ kupont ad gépenként a vásárlónak. Akik áprilisban kapták, illetve kapják meg a minereket, azok 270$-ra számíthatnak.

A kuponokkal kiegészítő termékeket vehetnek a Bitmainnél, kábeleket, tápokat stb., azt is csak úgy, hogy egy adott termék árának maximum 10%-át fizethetik a kuponnal.

A Bitmain a legújabb hardvereit hónapokkal a kiszállítás előtt meghirdeti webshopjában, amiért a teljes árat le kell csengetniük a vásárlóknak. Pont emiatt, akik mondjuk április elején vásárolták meg az AntMiner S17+ gépeiket, azok jóval az aktuális árfolyam fölött fizettek érte szemben a masinák aktuális áraival. A kompenzációval a március 12-én bekövetkezett krach miatt kialakult elégedetlenség mögül próbálják kifogni a szelet.

A Bitmain Antminer S17+ ára a hónap elején 1570$ dollár körül mozgott, mialatt egyes viszonteladóknál ugyanakkor már 1300$ áron is meg lehetett vásárolni. A krach miatt a Bitmain, ahogy a többi hardvergyártó is, kénytelen volt lejjebb szállítani a hivatalos árait a gépeinek.